A földön fekve is verték a megkéselt tápiószentmártoni focistát

A földön fekve is verték a megkéselt tápiószentmártoni focistát

Csak a két napja szakadatlanul hulló eső tudta elmosni a vérnyomokat a tápiószentmártoni Kiss János úton, ahol szombat este egy elfajuló vitában halálos késszúrás ért egy tizenhét éves fiút, Bódis Lajost.

– Összeszólalkoztak valamin, majd mikor egyikőjük a Lali anyját szidalmazta, a fiú dühében megindult felé, ekkor kapta a késszúrást – mondta lapunknak a szomszédos utcában lakó idősebb férfi, hogy mit tudott meg a gyilkosságig fajuló verekedésről. Ő is arról számolt be, hogy a helyiek az elkövető egész családjának elköltözését akarják elérni.

A pletykákat az elhunyt fiút jól ismerő, a helyi pizzériában dolgozó fiatal nő segített nekünk helyre tenni. Elmondása szerint szombaton késő délelőtt a fiú két barátjával találkozott, akik valamin összevesztek, Bódis pedig békíteni próbálta őket. A beszélgetésbe többen is kéretlenül becsatlakoztak, többek között a későbbi elkövető tettestársa, egy 46 éves férfi is, aki „Lali szerepét firtatta”. Az eredeti vita végül teljesen háttérbe szorult, és a konfliktus egyre élesebb lett Bódis és az őt kikezdő idősebb férfi között. A felek ugyan ekkor még mind hazamentek, ám délután már kisebb dulakodásra is sor került, ebben már a 17 éves fiú családtagjai is részt vettek, akik védeni próbálták a fiút. Este az egyik helyi kocsma előtt a fiú és három társa – közte bátyja is – összegyűltek, onnan együtt mentek át a későbbi elkövető házához, ahol öten fogadták őket és hamar dulakodni kezdtek.

http://mno.hu/

A vita hevében a 26 éves K. Károly egy késsel májon szúrta a fiút, aki összecsuklott és erősen vérezni kezdett – ez derül ki a rendőrség által megosztott információkból is. A nekünk nyilatkozó lány szerint a fiú idősebb rokona ekkor odaugrott, hogy testével védje a fiút az őt rúgó és ütő öt férfival szemben. K. Károly egy fa karóval őt is fejbe verte, illetve késsel sebet ejtett az alkarján és borda tájékon.

http://mno.hu/

Hírdetés

A fiú bátyja valahogy kikeveredett a támadók gyűrűjéből, társaival menekülőre fogták a dolgot, ám K. Károly utánuk futott és fejbe verte egyikőjüket, aki eszméletét vesztette – a verekedés ekkor véget ért. Ők nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, Bódis Lajost azonban a szolnoki kórházba szállították, többszöri újraélesztés és egy életmentő műtét után azonban vasárnap este elhunyt.

http://mno.hu/

– Harsány volt a Lali és lobbanékony, de mégis mindenki kedvelte. Ha meg akarták fenyíteni, annyi mindent csinálhattak volna vele, érthetetlen, hogy miért a kés volt az első – sopánkodott lapunknak a lány.

Tápiószentmártonon nincs olyan hely, ahol ne a sokak által kedvelt fiú haláláról beszélnének. – A városban szinte semmilyen bűnözés nincs, az elkövető és családja tevékenységét leszámítva jó a közbiztonság, ezért is rázott meg mindenkit a fiú halála – mondta lapunknak Györe László polgármester. Hangsúlyozta, hogy kimondottan jó a viszony a helyi romák és a város többi lakója között, az említett kivételtől eltekintve. Mint kiderült, a család több tagja is volt már büntetve kisebb bűncselekményekkel, több ízben közérdekű munkára kötelezték őket. 2015-ben egy gyermekelhelyezési vita miatt a mostani elkövető egyik férfi családtagját késelés miatt is letartóztatták.

http://mno.hu/

– Petíció indításáról is hallottam, hogy az önkormányzat költöztesse el a családot, ám ilyet jogszerűen nem tehetünk. Azonban az elkövető felesége ma délelőtt felhívott, hogy szeretnék eladni a házukat az önkormányzatnak, hogy elköltözhessenek – tudtuk meg a polgármestertől. Györe László megértően beszélt a helyiek reakcióját illetően, de felhívta a figyelmet arra, hogy indulatból senki ne cselekedjen. – Idén a városban aszfaltozásra akartunk költeni, de a polgárok kérésére lehet, hogy a házat kell megvennünk. Úgy tűnik, ez boldoggá tenné őket – mondta keserűen a polgármester. A polgármester úgy értesült, hogy a család egy időre elköltözött. Lapunk sem talált senkit a háznál, csak egy kutya játszott a szeméttel az udvaron.

http://mno.hu/

Bódis Lajos édesanyja a megrázó történtek miatt nem nyilatkozott lapunknak. A fiú emlékére Bozsik József – aki a Jobbik helyi országgyűlési képviselőjelöltje – a családdal egyeztetve gyertyás megemlékezést szervezett csütörtökön 20 órakor a művelődési háznál. A polgármester mindenkit arra kért, hogy békével és tisztelettel nyilvánítsák ki részvétüket.

A rendőrség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a már elfogott K. Károly előzetes letartóztatását. Társai egyelőre szabadlábon védekezhetnek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »