A Föld napja alkalmából főleg a méhészetre összpontosítanak Losoncon

A Föld napja alkalmából főleg a méhészetre összpontosítanak Losoncon

A Föld napja alkalmából Losoncon a városi gyümölcsöskertben lesznek a főbb rendezvények. A város több partnerével közösen szervezi az érdekes és hasznos eseményeket. Többek között előadást tartanak a háztartási hulladék és szemét szétválogatásáról, a növény- és állatvilágról, de bemutató lesz a méhészetről, amelyen az érdkelődők megtudhatják milyen jelentősége van a méhészetnek, a méheknek és bemutatják a méhészek munkáját is. A szervezők idén főleg a méhészet jelentőségére összpontosítanak, a méhek védelmére kívánják felhívni a figyelmet.

Hétfőn a gyümölcsöskertben tartanak több előadást a természetvédelem témakörében és oktatási célból ünnepélyesen megnyitják az üvegfal mögött elhelyezett méhkaptárt. Ezenkívül lehetőség lesz arra is, hogy az érdeklődők virágokat ültessenek ki.

A Föld napja alkalmából szervezett rendezvényekre várják az óvodásokat és iskolásokat is.

Hírdetés

“Lehetőség lesz a magasított növényágyásokba virágokat ültetni, de bíztatunk mindenkit a saját környezete rendezésére is. A lakosság és a középiskolások részvételével pedig a város néhány kiválasztott pontján hulladékgyűjtésre kerül sor” – jelezték a városháza, az önkormányzat munkatársai.

A következő héten a lakosságnak biztosítják, hogy a Sport utca melletti parkolóban a városi komposztálóból komposztot vihetnek telkükre, kertjükbe. A természetvédelemnek szentelt hét zárásaként jövő szombaton, április 27-én Szépítsük saját környezetünket címszóval önkéntes lakossági akciót szerveznek, amelynek küldetése, hogy rendezzék, szépítsék városukat, Losoncot.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk)

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »