A föld alá menekülnek a koronavírus elől

A föld alá menekülnek a koronavírus elől

A privát bunkerek iránti érdeklődés többszörösére nőtt a koronavírus-járvány idején: már készül az első németországi bunkerkomplexum is, melyben megfelelő összegért nagyon hatékonyan lehet izolálódni.

– fogalmazta meg a Vivos, egy privát bunkerhálózatot fejlesztő és fenntartó amerikai hálózat egyik ügyfele, az amerikai Tom Soulsby.

A megfertőződéstől való félelem egy ok volt csak azok sorában, amelyek miatt az egykori katonai bázisból kialakított, a lenti videón látható bunkerkomplexum egyik egységébe költöztek: tartottak attól is, hogy az élelmiszer-ellátási lánc akadozni fog, ami általános elégedetlenséghez, akár zavargásokhoz is vezethet.

Hírdetés

– vélekedik Soulsby. Igaz, ő azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy, még a mi életünkben bekövetkező napkitörés hatására az elektronikai eszközök nem fognak többé funkcionálni, és nem bízik abban, hogy egy ilyen váratlan esemény bekövetkeztekor országa kormánya meg tudja majd őt is védeni a következményektől.

Dakotai komplexumukban 35 000 dollárért privát bunkerbe költözhetnek az érdeklődők, de vannak 24 ágyas, kollégium-jellegű épületeik is. Az indianai bunkerrendszert négycsillagos hotelhez hasonlítják, melynek kulcsrakész egységeibe fejenként 35 000 dollárért költözhetnek az érdeklődők. A még csak a papírokon szereplőkkel együtt a Vivos Trine komplexumokban 100-500 ember élhet majd további terveik szerint: privát otthonok és közösségi terek rendszere lehet ez, melyben legalább egyévi túléléshez szükséges élelmiszert és minden egyebet is megtalálnak a beköltözők.

Az ilyen drasztikus döntéseket meghozók mellett azok száma is növekszik világszerte, akik hatalmas készleteket halmoznak föl otthonaikban alapvető élelmiszerekből és higiéniai termékekből. Justin Jones, a brit Prepping Shop sales-igazgatója, az angolul „prepper”-nek, azaz felkészülőnek nevezett mozgalom tagja szerint korábban senki sem hitte el, hogy lesz olyan, amikor a boltok tényleg kiürülnek, de ma már nem néznek őrültként azokra, akik ezt vallják.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »