A fizetés csak a legvégén kerül szóba

A fizetés csak a legvégén kerül szóba

Igen magas elvárásokat támasztanak a logisztikai munkatársakat kereső társaságok a hirdetések alapján, ám azt annál óvatosabban tárták fel, hogy tőlük mire számíthat majdani dolgozójuk. A várható fizetés nagyságát a legritkábban említik.

Nettó 450 ezer forintért keres nemzetközi utakon is bevethető gépjárművezetőt a hazai logisztikai központok egyikének fuvarozó bérlője. A pénzért havi huszonegy napi munkát vár el, és hét szabadnapot ad, vagyis egy nappal kevesebbet a szokásosnál. Itt és a többi ipari parkban sok más társaság is keres új munkatársakat, de várható béreket jellemzően nem közölnek.

Egy autóipari cégnél például – amely az Antarktiszon kívül mindenhová szállít – szükség van két műszakban dolgozó, pörgést szerető raktárosra, aki a mérleg másik serpenyőjéről a felhívásból csak annyit tud meg, hogy a cég ingyenbusszal hordja majd munkába. Egy másik társaság hasonló munkakörhöz buszoztatást ugyan nem kínál, de (nem tudni, mekkora) versenyképes jövedelmet igen.

Keresettek a logisztikai adminisztrátorok és az olyan logisztikai operátorok is, akik nem futnak el a munka elől.

Az utóbbinak, a neki szóló kiírás szerint, ugyanis tűrnie kell a monotonitást, továbbá legyen kitartó, rugalmas és motivált, kommunikáljon jól, oldjon meg problémákat, a minőségi elvárásokat természetesen lépje túl, az itt felsoroltakat pedig csapatban is jól tegye. Mint kiderül, e cég tulajdonképp nyolc általánossal rendelkező dolgozót keres valamiféle „válogatásra”, de a hirdetésben nem közli vele, hogy mindezért mit kapna. Vélhetőleg enélkül is kényelmesen válogathat a jelentkezők között.

Hírdetés

De az sem ritka, hogy egy társaság olyasmit kínál, amit alapértelmezésnek gondolnánk: szerencsés kiválasztottját alkalmazottként fogja foglalkoztatni. (Igaz, hirdetésszervezőt e cégek jellemzően csak jutalékos alvállalkozónak keresnek.)

Legalább középfokú végzettséggel, de logisztikai felvértezettséggel és angol nyelvtudással keres egy cég nemzetközi légi és tengeri szállítmányozót. Itt is elvárás minden, amit egy talpraesett álláskereső amúgy is beleír az életrajzába: kommunikáljon jól, legyen tanulékony, ügyfélorientált, terhelhető és kitartó, valamint, ami mostanság nagy divat (bár ki tudja, mit takar), legyen még proaktív is. Cserébe a munkájához kap mobiltelefont és laptopot – vagyis nem kell a saját eszközeit használnia a munkáltatója érdekében –, a munkakörülmények pedig változatosak, családiasak lesznek, és jár utazási támogatás. Ebben a hirdetésben sincs szó a fizetésről.

Persze, munkaköre válogatja.

A jövedelem említése, mégpedig a „versenyképes” állandó jelzővel inkább a diplomát, magasabb szaktudást, képesítést és gyakorlatot elváró munkakörökben jellemző.

Ilyen a logisztikai tanácsadás vagy az ügyfélszolgáltatói csoportvezetői állás, amelynek betöltésére a jó kereset mellett még „versenyképes kompenzációs csomaggal” is csábítanak. Van olyan társaság, amely a majdani műszaki beszerzőjének cafeteriát ajánl, míg egy másik a vállalati üdülő, a bölcsőde, az üzemorvos igénybevételével, valamint sportolási lehetőséggel, közös szabadidős céges programokkal kecsegtet. Egy gyógyszeriparhoz kapcsolódó vállalkozásnál szállítási osztályvezetőt keresnek, akinek (a kereset nagysága nélkül) szintén versenyképes fizetést és utazási hozzájárulást ajánlanak, továbbá azt, hogy hosszú távon nemzetközi, kulturált munkakörnyezetben dolgozhat. S még folyamatosan fejlődhet is.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »