A First Citizens Bank megvásárolja a csődbe ment Silicon Valley Bankot

A First Citizens Bank megvásárolja a csődbe ment Silicon Valley Bankot Mészáros Richárd2023. 03. 27., h – 09:12

A First Citizens Bank & Trust Company banki holding megvásárolja a csődbe ment Silicon Valley Bankot (SVB) annak összes betétjével és hitelével – jelentette be az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság (FDIC) hétfőn.

A közlemény szerint miután a Silicon Valley Bank csődje után a betétesek védelme érdekében létrehozták a Silicon Valley Bridge Bankot, annak 17 fiókja hétfőn már a First Citizens Bank & Trust Company tulajdonaként nyit ki.

„A tranzakció magában foglalta a Silicon Valley Bridge Bank mintegy 72 milliárd dollárnyi eszközének a megvásárlását 16,5 milliárd dolláros kedvezménnyel” – közölte az FDIC. E mellett közel 90 milliárd dollárnyi értékpapír és egyéb vagyon marad csődgondnokságban.

Hírdetés

Március 10-én, a csőd bejelentésekor az SVB körülbelül 167 milliárd dollár összvagyonnal és mintegy 119 milliárd dollárnyi betéttel rendelkezett.

Az FDIC becslése szerint az SVB csődjének költsége a betétbiztosítási alapja számára körülbelül 20 milliárd dollár, amit később értékesíthet.

Az SVB betétesek automatikusan a felvásárló bank betéteseivé váltak és a betéteket a biztosítási limit erejéig továbbra is az FDIC biztosítja.

Idén március 10-én jelentették be a Silicon Valley Bank csődjét, amely az Egyesült Államok 16. legnagyobb, technológiai és kockázatitőke-cégeket kiszolgáló bankja volt. Ez volt a legnagyobb amerikai hitelintézeti csőd a 2008-as pénzügyi válság óta.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »