A finneknek elegük lett: kitoloncolják az erőszakoló migránsokat

A finneknek elegük lett: kitoloncolják az erőszakoló migránsokat

A finneknél kezd betelni a pohár. A belügyminiszter nyilatkozata szerint ki kell toloncolni azokat a migránsokat és menedékkérőket az északi országból, akik szexuális bűncselekményt követtek el.

Kai Mykkänen belügyminiszter kijelentette, hogy ezt diktálja a finnek igazságérzete a sokadik súlyos, kiskorúakat érintő szexuális bűncselekmény miatt. A szigorításra azért most kerül sor, mivel az elmúlt időszakban három, migránsok által elkövetett, és 15 év alatti kislányokat érintő szexuális bűncselekményre került sor, ami érthető módon felháborította a közvéleményt.  Az idegen embereknek meg kell kapniuk azt az üzenetet, hogy ha szexuális bűncselekményeket követnek el, akkor kitoloncoljuk őket – jelentette ki a belügyminiszter.  Ez szerinte segíthet az ilyen jellegű bűncselekmények megelőzésében.

A belügyminiszter kijelentette, hogy amennyiben már korábban is szigorúbb büntetéseket alkalmaztak volna, legalább egy részét meg lehetett volna ezeknek a bűncselekményeknek akadályozni.

Hírdetés

Beszámolt arról, hogy dolgoznak egy olyan javaslaton is, hogy a terrorizmus vagy árulás elkövetőitől megvonják a korábban esetleg megkapott finn állampolgárságot. A Finn Bevándorlási Hivatal vezetője, Pekka Nuutinen kijelentette, hogy egyetért a belügyminiszterrel, a súlyosabb büntetés lehetősége visszatarthatja a migránsokat.Az elmúlt időszakban három súlyos,  migránsok által elkövetett kiskorúakat érintő szexuális bűncselekmény volt egyetlen városban, Ouluban.Bár még minden részlet még nem világos a közvélemény előtt, de az egyik eset különösen súlyos, mivel 7 migránst vettek őrizetbe, miután rendszeresen megerőszakoltak egy 14 év alatti kislányt.

A bűnöző migránsok 4 különböző országból származnak, szinte mindannyian 20 és 30 év közöttiek. 


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »