A fikaevő szerint ellentétes a magyar nemzeti érdekkel, ha nem fütyülhet Putyinra jövő csütörtökön

Az Együtt szerint a kormány adminisztratív eszközökkel akarja megakadályozni a Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti budapesti látogatása idejére szervezett tüntetését.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: február 2-án az Országházban találkozik Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin, akkor pártja a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkán füttykoncerttel kíván tiltakozni az “Orbán-Putyin-szövetség ellen”, ami szerintük ellentétes a magyar nemzeti érdekkel.

Közölte, a rendőrség illetékes szervei nem kapták meg a felhatalmazást arra, hogy az Együtt munkatársaival egyeztessenek a tüntetésről, a tervezett demonstrációval kapcsolatban semmilyen visszajelzést nem kaptak.

Hírdetés

“Úgy gondoljuk, úgy tudjuk, hogy a kormány, a Belügyminisztérium és Terrorelhárítási Központ arra készül, hogy adminisztratív eszközökkel akadályozza meg az Együtt füttykoncertjét” – fogalmazott Szigetvári Viktor, aki felszólította a kormányt, ne hátráltassa, hogy éljenek a gyülekezési jogukkal.

Az ellenzéki politikus hozzátette: az Együtt arra is hajlandó, hogy a “polgári engedetlenség eszközével élve” elkövessen mindent azért, hogy békés tüntetésüket megtarthassák.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »