„A fideszesek felkészülhetnek arra, hogy nekik kell eloltani a tüzet”

„A fideszesek felkészülhetnek arra, hogy nekik kell eloltani a tüzet”

Pintér Tamás kedden sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Magyarország egyenruhás-állományából leginkább a tűzoltóságot sújtja az Orbán-kormány legújabb pénzelvonási kísérlete.

„A tűzzel játszik a Fidesz, amikor veszélybe sodorja az embereket az újabb sanyargató lépésével”

– utalt az ellenzéki képviselő azokra a hírekre, hogy a tűzoltóknál betelt a pohár, és nem tudják elfogadni a túlórapénzük elvonását.

A probléma nem új keletű – magyarázta a jobbikos: az egyenruhások túlórapénzének megvonását már 2015-ben előkészítette a Fidesz, viszont akkor még ennek a 2019-es hatálybalépését egy 50 százalékos fizetésemeléssel akarták kompenzálni. Azonban ez a fizetésemelés, csak úgy mint az Orbán-kormány többi ígérete, hazugságnak bizonyult, hiszen csak a beígért összeg egyötödét kapták meg a hivatásosok – közölte.

Pintér Tamás szerint a lavina 2012-ben indult el, amikor elvették az egyenruhások korkedvezményes nyugdíját, amit most a cafeteria elvétele követett.

Ez a „brutális ellehetetlenítési folyamat” olyan működési problémákat okozhat, amelyek a most is létszámhiánnyal küszködő tűzoltóságnál leszerelési hullámot indíthat el – vélekedett.

„Azzal, hogy nem akarják a tűzoltók túlórapénzét kifizetni, a Fidesz ismét rossz fát tett a tűzre, de nem lesz, aki eloltsa”

Hírdetés

– figyelmeztetett Pintér Tamás.

A fideszesek felkészülhetnek arra, hogy nekik kell eloltani a tüzet, mert nem lesz egy tűzoltó, egy rendőr, egy bv-s sem, aki megvédené a magyarokat

– szögezte le a politikus, hozzátéve: így veszélyezteti az Orbán-kormány a magyarokat.

Nem csodálja azt sem, hogy nettó 160 ezres fizetésért nem fogják kockáztatni az életüket a tűzoltók, főleg annak tükrében, hogy egy multinál dolgozó árufeltöltő is megkap ennyit, jóval kevesebb felelősség mellett.

A Jobbik azt követeli, hogy egyrészt a kormány vegye figyelembe a szakszervezetek kérését, és üljenek le velük tárgyalni, másrészt tartsák be végre a szavukat, és adják meg az 50 százalékos fizetésemelést, hagyják meg az egyenruhásak túlórapénzét, illetve a cafeteriáját, valamint vezessék vissza a korkedvezményes nyugdíjat.

Csak így tehető ismét vonzóvá ez a pálya – zárta le Pintér Tamás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »