A Fidesz volt kommunista besúgókat tüntet ki, a Jobbik teljesen fel van ezen háborodva

A Fidesz volt kommunista besúgókat tüntet ki, a Jobbik teljesen fel van ezen háborodva

Szávay István, a Jobbik parlamenti képviselője szerdai Facebook-posztjában adott hangot felháborodásának amiatt, hogy Martonyi János volt fideszes külügyminiszter magasrangú kitüntetést kapott. Szerinte ez egyáltalán nem véletlen.

„Csak egy példa a rend kedvéért: 2000-ben az első Orbán-kormány azt a Tasnádi Lászlót nevezte ki az APEH bűnügyi igazgatójává, aki a BRFK III/II-es operatív tisztjeként a Nagy Imre-temetésről, tehát az ott felszólaló Orbán Viktorról is szóló jelentéseket olvasgatta annak idején. (…) 2002-ben leváltották, de Áder János 2013-ban vezérőrnaggyá léptette elő, majd 2014 májusától rendészeti államtitkár lett.”

„Az elmúlt napokban azonban ismét sikerült szintet lépnie a Fidesznek: a Szent István Rend utáni második legmagasabb állami kitüntetést, a Corvin-láncot adományozták az 1968 és 1989 között „Magasdi”, illetve „Marosvásárhelyi” néven a Belügyminisztérium III/II-es főcsoportfőnökségnek szorgalmasan jelentgető Martonyi János volt fideszes külügyminiszternek.” – írta Szávay.

Hírdetés

Mint fogalmazott,

„a Fidesz tehát nemhogy elszámoltatni nem akarja a diktatúra fenntartását segítő egykori besúgókat, hanem még ki is tünteti azokat.”

Közölte: áprilistól nemcsak az újonnan ránk köszöntő fortélyos félelem korszakát fogják egyszer és mindenkorra lezárni, hanem vele együtt a vörös múltat is eltörlik. A Jobbik szerint ugyanis egy modern, XXI. századi Magyarországon mindenki számára közismertnek kell lennie, kik voltak azok, akik részt vettek az emberi történelem leggyilkosabb ideológiájára alapuló diktatúra működtetésében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »