A Fidesz propagandafilmje még jobban összezavarta a fejeket: az állami rádióban már tényként közölték, hogy Dobrev döntött a szemkilövetésről

Kedden az állami rádió Jó napot, Magyarország! című délutáni műsora arra kereste a választ, miért voltak olyan kevesen október 23-án a balliberális összefogás hívei. A műsorvezető felkonferálásában beszélt Márki-Zay Péterről, a Békemenetről, a 15 évvel ezelőtti rendőrterrorról és arról, hogy 65 éve Apró Antal fasiszta csőcseléknek nevezte a forradalmárokat, majd azt mondta, ugyanezen az elven (vagyis, hogy a Gyurcsány-ellenes tüntetők is fasiszták lehettek) döntött maga Dobrev Klára is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről.

Az állami média műsorvezetője ezzel gyakorlatilag átvette, tényként közölte az Elk*rtuk című politikai krimi narratíváját. A 24.hu idézte is az elhangzottakat:

Miközben több tízezer magyar vonult október 23-án olaszokkal és lengyelekkel együtt a béke és az emlékezés jegyében a 2006-os rendőrterror útvonalán egészen az Erzsébet térig, hogy aztán ott meghallgassák a miniszterelnök beszédét, az Andrássy út túlsó végén csupán néhány ezer szimpatizáns gyülekezett az ellenzék színpada előtt. Nyilván csalódást keltő lehetett, hogy az előválasztás után ilyen rövid idővel ennyire kevés embert tudtak mozgósítani. De mit gondolnak önök, mi lehet ennek az oka? A sokszínűség jegyében egyébként több ellenzéki vezető is beszédet mondott, így az ellenzék új arca, Márki-Zay Péter mellett például Dobrev Klára is, akinek a nagyapja egyébként éppen 65 évvel ezelőtt, október 23-án lett az MDP KV Katonai Bizottság tagja és aki fasiszta csőcseléknek nevezte a forradalomban résztvevőket. Ma már tudjuk, hogy hasonló elven döntött az unoka is 2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről. A DK miniszterelnök-jelöltje most beszédében mégis azt hangsúlyozta, hogy ’56 mindenkié és úgy fogalmazott, egy feladatunk van október 23-án, emlékeztetni magunkat, nehogy elszúrjuk. De vajon, miért állt ki az ellenzék ezen a napon? Mit szerettek volna hirdetni, és miért volt olyan kevés az érdeklődő?

Hírdetés

A Demokratikus Koalíció jelezte, beperli az MTVA-t, amiért tényként kezelték az Elk*rtuk "összeesküvés-elméletét".


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »