A Fidesz kétségbeesett húzása, hogy összekeverje a rendpártiságot a bűnözési hajlammal

A Fidesz szerint az elmúlt napok hírei alapján felvetődik a kérdés, hogy milyen kapcsolatot ápol a Jobbik bűnözői körökkel, és ebből mennyi bevétele van a pártnak. Természetesen a Jobbik sem maradt adósa a felforgató nézeteket közvetítő kormánypártnak, és a maga kimért stílusában reagált a fideszes hablatyra. Nem lehet a végtelenségig egyszerre idegenérdek-védőnek és látszatszembenállónak lenni.

A Fidesz-frakció közleményében úgy fogalmazott: az elmúlt napokban kiderült, hogy „a Jobbikhoz kötődő emberek” között van embercsempész, aki bevándorlókkal üzletel, és van közöttük tolvaj, aki egy lakásba betörve készpénzt és értéktárgyakat tulajdonított el. „És van közöttük pénzhamisító, hiszen közismert, hogy a Jobbik eddigi nyékládházi elnöke ellen eljárás folyik pénzhamisítás miatt, amit az érintett be is ismert” – írták.

Hírdetés

A megszokott hangján válaszolt a Jobbik a fideszes felforgatásra. Igazi néppárthoz illően csak a konkrétumokkal szembesítette a kaméleon erőt. Mint írták, a Jobbik a leghatározottabban fellép minden törvénysértéssel szemben, különösen akkor, ha az saját berkeit érinti. Ellentétben a Fidesszel, ahol a hamis eurókkal lebukó Veress Áron még évekkel állítólagos kizárását követően is első vonalbeli fideszes politikusokkal mutatkozott és magyarországi szervezője lehetett a Fidesz-pártcsalád nemzetközi konferenciájának – tették hozzá. Abban az esetben, ha – mint az említett három esetben – nem Jobbik-tagról derül ki bűncselekmény, nincs jogi lehetőségünk fellépni ellene, de a törvénysértést akkor is a leghatározottabban elítéljük – fogalmaztak közleményükben.

A Jobbikot érintő rágalmak, így például az embercsempészettel való hamis összekapcsolás miatt a Jobbik a Fidesszel szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Kiemelték: a Jobbik bűnözőkkel csak akkor áll kapcsolatban, amikor a parlamenti munka során találkozik az elmúlt negyed évszázad korrumpálódott politikusaival.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »