A Fidesz és a Mi Hazánk is lyukra futott a szegregációs-per kapcsán

A Fidesz és a Mi Hazánk is lyukra futott a szegregációs-per kapcsán

Még január 4-én kapta föl a sajtó a hírt, miszerint Horváth László, a Fidesz Heves megyei országgyűlési képviselője a közösségi médiában nagy dérrel-dúrral megüzente:

„Gyöngyöspata nem kér a Soros-hálózat pénzszerző akcióiból!”

A kormánypárti politikus arra reagált, hogy a Debreceni Ítélőtábla – miután egy másik perben jogerős ítélet mondta ki az etnikai alapú szegregáció megtörténtét – szeptemberben jogerősen úgy döntött, hogy a gyöngyöspatai általános iskolában az elkülönített oktatás gyakorlata sértette a felperes cigány diákok jogait, akiket ezért összesen csaknem 100 millió forint kártérítés illet meg.

Horváth posztjában arról írt, hogy az ítéletet a Kúria is jóváhagyta, és az egész ügy tulajdonképpen csak a „Soros György által fenntartott és eltartott, Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány” öncélú pénzszerzési akciója volt.

A nemzetközi cigány háttérhatalmat nagy elánnal leleplező, „roma családok közé dobott milliókról” és „bajba sodort önkormányzatról” író képviselő melldöngetve tette közhírré, hogy Gyöngyöspata „megmentéséért Magyarország Kormányához fordult”.

A mentőakcióval mindössze egyetlen probléma van:

a Kúria ma közleményben tudatta, hogy ők még semmiféle döntést nem hoztak az ügyben, sőt még tárgyalást sem tűztek ki ezzel kapcsolatban.

Az Index szerint a fideszes politikust az zavarhatta meg, hogy a Kúria december közepén nem tartotta szükségesnek felfüggeszteni a jogerős ítélet végrehajtását.

Hírdetés

Külön ciki, hogy Horváth László 2011-2014 között a területileg illetékes Heves Megyei Kormányhivatal vezetője volt, így az ügyben részben ő is érintett volt, hiszen

2012-ben a szegregált gyerekek szülei Balog Zoltán miniszter és az ombudsman mellett az ő hivatalát is hiába ostromolták petícióikkal.

Horváthnak tehát hivatalból tudnia kellett, hogy a szegregációs perben az azóta megszűnt Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány (CFCF, melyet ő a Soros-hálózat részének titulált) az önkormányzatot mint az iskola fenntartóját perelte, ám amikor az iskolát államosították,

a perbe alperesként bevonták az új fenntartót, a Klebelsberg Központot is.

Ezzel kapcsolatban a portál idézte Farkas Lillát, a CFCF ügyvédjét, aki kifejtette:

„A romák a kártérítést nem az önkormányzaton akarják behajtani, hanem a tőkeerős alpereseken. És erre jogilag is megvan a lehetőség, a perben kimondott felelősség ugyanis egyetemleges.”

A fideszes képviselő tehát eléggé mellélőtt, amikor a településvezetés érdekében akart intézkedni.

Akár csak a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra, aki készpénznek vette Horváth légből kapott rágalmait, és pártja nevében a Facebookon nyilvánult meg az ügyben, többek között az alábbi kijelentéssel:

„De a liberálisok tiltakoznak, a Fidesz hallgat. Csak a Mi Hazánk szegregálna.”

Első lépésként mindjárt a párt politikusait és az alapos tájékozódást…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »