A Fidesz elmondta, hogy mit kér és vár a Jobbiktól

A Fidesz elmondta, hogy mit kér és vár a Jobbiktól

A Jobbik eltévesztette a házszámot – így reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója az ellenzéki párt péntek esti demonstrációjára. A Jobbik a Fidesz Lendvay utcai székházánál tüntetett az Állami Számvevőszéktől kapott bírsága miatt, amelyet szerinte a kormánypárt megrendelésére szabtak ki – olvasható a Hír TV honlapján.

Hidvéghi Balázs leszögezte: a Jobbiknak egy független állami intézménnyel van vitája, nem a Fidesszel.

A Hír TV kérdezte arról is, hogy a Fidesz a korábbi években kapott-e Simicska Lajos cégeitől kedvezményt a hirdetéseire, ám a szóvivő nem adott egyértelmű választ.

Hírdetés

– Hirdettek kedvezményesen akár oszlopon, akár plakáton bármikor?– Minden alkalommal a hatályos törvényeknek megfelelően jártunk el, azoknak megfelelően hirdettünk.– Ezt senki nem vitatja.– Ez a válaszom a kérdésére.– Igennel vagy nemmel tud válaszolni? Kaptak valaha kedvezményt?– Korábbi kampányköltéseinknek a részletei nincsenek előttem. Azonban ami lényeges ebben a kérdésben, az az, hogy a törvényeknek megfelelően elszámoltunk-e ezekkel, és az ellenőrzés törvényesnek találta-e. S azt mondhatom önnek, hogy minden korábbi kampányköltésünkkel elszámoltunk, a hatóság megvizsgálta őket, és törvényesnek találta. Ez a lényeg. Ugyanezt kérjük és várjuk el a Jobbiktól is.

Saját honlapján tette közzé a Jobbik az Állami Számvevőszék jelentéstervezetét, amely alapján összesen több mint 660 millió forintos bírságra és támogatásmegvonásra számíthat. A jelentés eleve nem túl hosszú, mellékletekkel és borítólapokkal együtt is csak huszonhat, lazán nyomtatott oldal, de a tartalmában több furcsaság van.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

„Orbán Viktor a múlt embere, hatalmi arroganciája azt mutatja, hogy fél. Mi viszont nem félünk, és leválthatjuk: a demokrácia összefogással megmenthető” – ez volt a Jobbik pénteki fáklyás tüntetésének legfőbb üzenete, amit az ÁSZ-jelentés miatt tartott.

http://mno.hu/


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »