A Fidesz ellenzéke maga az ország, és az ország történelmet írt

A Fidesz ellenzéke maga az ország, és az ország történelmet írt

Számomra a tegnapi tüntetés legnagyobb kérdése az, hogy mekkora bűnt kellett elkövetnie egy kormánynak ahhoz, hogy jelenkori történelmünkben először(!) képes volt mindenkit(!) összerántani, és maga ellen fordítani. De most komolyan: el tudta valaki képzelni korábban, hogy árpádsávos zászló mellett uniós lobogjon, jobber kopaszoktól nem messze 17 éves punkok sétáljanak, “libsik” és “nagymagyarok” egymást engedjék előre a tömegben?

Pontosan tudjuk, hogy a választást már 1,5-2 évvel ezelőtt elcsalták azzal, hogy a kormány közpénzből felvásárolta a magyar sajtó 60-70 százalékát, a vidéket erősen befolyásoló összes megyei lapot, tévéket, rádiókat, korábban mértékadónak számító újságokat.

Az ugyanis az én szememben választási csalás, ha ezeket egyik napról a másikra kézivezérelt pártirányítás alá helyezik, és minisztériumi íróasztalok mögött kitalált álhírekkel tömik meg.

Ahogyan az is választási csalás, hogy tízmilliárdokat költenek el “kormányzati tájékoztató” plakátokra, hirdetésekre, levelekre és konzultációkra azért, hogy a Fideszt jó színben tüntessék fel minden egyes nap.

Sajnos az az igazság, hogy a Fidesznek sikerült úgy eladnia magát, mint ahogyan a termékbemutatós bűnözők szokták félmillióért eladni a gagyi mágnestakarót és masszázsgépet az egészségüket féltő, jóhiszemű idős embereknek: vagy megveszed, vagy meghalsz – ennyi a recept, többet nem kell értened belőle.

És ők nem is voltak többre kíváncsiak, mert bíztak.

De a Fidesznek ez sem volt elég, így mindezt kiegészítette a nyomornegyedek egyszerűségével is: holnaptól nem lesz közmunka, segély – mondták nekik, és az emberek tömegével rohantak az urnákhoz. Ahol több pénz volt, ott nem kellett fenyegetni sem, elég volt fejenként ezer forint, pár ingyen sör, bor, és falunap mulatós sztárokkal.

Tudjuk, hogy a Fideszt nem a jó politikája miatt választották meg újra – hanem ezek miatt a trükkök miatt. És azt is tudjuk, hogy nem a valódi többség választotta meg, hanem ezek a megvezetett, becsapott, elárult, megfenyegetett és sokkal többet érdemlő emberek. Akik sajátos érvek mentén szavaztak rájuk, csak kevesen voltak, alig látjuk őket.

Nem csoda, hogy a valódi többség, a dolgozó, adózó, az országot a hátán cipelő, kisemmizett és megalázott nép most ébredt rá arra, hogy egyszerűen kivették a kezéből a demokráciát.

Mert nincs olyan érv, ami legyőzné a földutakon osztott Erzsébet-utalványokat, vagy a napi 10 órányi köztévés agymosást. De ez ettől még választási csalás, amibe nem lehet belenyugodni, amit nem szabad elfogadni.

Úgy tűnik ez volt az, amit most mindenki megértett – és így tüntethetett együtt több mint százezer, teljesen különböző értékrendű ember Budapesten. Egy illegitim kormány ellen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »