„A Fidesz biztosan kitömi pénzzel”

„A Fidesz biztosan kitömi pénzzel”

A Stadionok metrómegállónál egy plazmatévé dobozának oldala emelkedett a magasba a zoknis- és a hamburgeresbódé között. Egy egyenjogúságot hirdető tábla volt ez, de messziről ennyi látszott abból a tüntetésből, amelyet balliberális rendezvényekről ismerős civilek hirdettek meg Kovács Ákos Arénában tartott koncertjének kezdése elé.

Felháborodásuk oka az volt, hogy a dalszerző egy tévéinterjúban azt mondta: „A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak.” Olaj volt a tűzre, hogy ezzel szinte egy időben Kövér László is hasonló gondolatokat fogalmazott meg. A Fidesz kongresszusán ugyanis ezt mondta: „Azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás csúcsának azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk.”

Eszes Beáta, a rendezvény szervezője azt nyilatkozta, nem a főszereplők jobboldalisága hozta ki őket az utcára, hanem az, hogy Ákos nem a véleményét fogalmazta meg, hanem tulajdonképpen megszabta a nők „biológiai feladatát, funkcióját, közel kerülve ezzel a fajelmélethez”. Tudomása szerint az énekes rajongói közül is többen felháborodtak, azt pedig, hogy a T-com elhatárolódott Ákos kijelentésétől, így kommentálta: biztos ott is sok nő dolgozik vezető beosztásban. A vörös sállal és „Szülés: magánügy, szülészet: közügy” táblával tiltakozó Nyesténé Takács Mária gerinces dolognak tartja a multicég kihátrálását, de nem félti Ákost, szerinte a Fidesz majd kitömi pénzzel.

Hírdetés

A sípoló és kiabáló tucatnyi demonstráló sokaknak csípte a szemét. Először is a jegyüzérekét, többen is panaszkodtak, hogy az Aréna kerítésénél álló tüntetők rontják az üzletüket. Aztán azoknak a biztonsági őröknek, akiket a koncertteremből küldtek ki a rendőrök mellé. És persze a koncertre érkező rajongóknak, akiknek olyanokat kiabáltak oda az európai uniós kitűzőt viselő civilek, hogy „Teherbe, teherbe!” Vagy: „Terheseknek fél áron a szülőpáholy!” Aztán: „Éljen Kövér és Ákos – együtt!” Végül: „Szaladjatok szülni, mert fogy a magyar!”

Ákos rajongóinak reakciója is beszédes volt. Egy hurkolt sálas fiatalember például a rendőrség közbelépését követelte, egy Árpád-sávos sapkás férfi pedig arról érdeklődött, hogy vajon ki is pénzeli a tüntetőket. A legtöbben viszont úgy küldték el dolgozni az Ákossal egyet nem értőket, hogy előtte széles mosollyal az arcukon kidobták a kukába a dobozos sörüket vagy a gyümölcsös vodkájukat. A szemetes ilyenkor mindig nagyot csattant. Vitakörök is kialakultak néha, ilyenkor valamiért a migránsok ugyanúgy előkerültek, mint a kettős állampolgárság vagy a Gyurcsány Ferenc által emlegetett öregecskedő feleségek.

Az indulatok gőzétől távolabb, a sportcsarnokhoz közelebb már csak Ákos híveivel találkoztunk. Fatime és Anita perectépés közben mondják el, hogy ők végignézték az interjút és az szerintük egyszerűen csak ki lett forgatva. Egy szőke, középkorú nő valamivel árnyaltabb véleménnyel volt az énekes szavairól. „Mi Ákost szeretjük, nem a kijelentéseit” – mondta, és már sietett is befelé. Odalent eközben a civilek folyamatosan tették Ákos nevében ajánlataikat a koncertre siető lányoknak. Ordibálásukkal párhuzamosan két, kokárdát viselő énekes is dalra fakadt. A kis Jézus születéséről kezdtek énekelni, ezzel egy időben a demonstráció is véget ért. A tüntetők hazamentek. Ákos csütörtök este is koncertet adott az Arénában, de a környéken késő estig már nyoma sem volt demonstrálóknak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2015. 12. 18.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »