A Fidesz az 55 év feletti munkavállalók után járó adókedvezményt is megszünteti

A Fidesz az 55 év feletti munkavállalók után járó adókedvezményt is megszünteti

A munkáltatóknak járó adókedvezménnyel a Fidesz korábban éppen az 55 év felettiek munkavállalást akarta ösztönözni, mivel a magyar munkaerőpiacon ez a korosztály a legnépszerűtlenebb.

Jelenleg mintegy 689 ezer 55-64 éves korú magyar munkavállaló van, 2013-as indulása óta pedig a szocho-kedvezménnyel nagyjából 200 milliárd forint maradt az 55 év fölöttieket foglalkoztató vállalkozásoknál.

Ennek azonban most vége van, hiszen Orbán Viktor kijelentette:

Hírdetés

„jön a válság”, magyarul hamarosan elapadnak az uniós források, addig pedig minden morzsát meg kell spórolni, hogy az ínséges esztendőkben is legyen miből hizlalni Mészáros Lőrincet és a többi narancsos oligarchát.

A Népszava szerint Varga Mihály pénzügyminiszter azzal próbálta magyarázni a lépést, hogy a kedvezményt azért nem szükséges fenntartani, mert a nyugdíjasok foglalkoztatása jövőre még kedvezőbb lesz, utánuk ugyanis egyáltalán nem kell majd szochót fizetni. A nyugdíjkorhatár azonban csak 58-65 év között mozog, 55 éves kor felett pedig van még pár munkában eltöltött év,

így jórészt azokkal is kiszúrt a kormány, akik ezeket esetleg nem a híd alatt nyomorogva, vagy az éhhalál szélén tengődve töltötték volna…

Már megint a fiatalok szívják meg a kormány lépéseit

A demográfiai és kivándorlási válság, valamint a fiatalok többségének lakáshoz jutási lehetőségének esélytelensége miatt a Jobbik a tisztességesen dolgozó és adózó emberekkel szembeni ellenséges lépésnek tartjaa lakáscélú munkáltatói támogatás,a mobilitási célú lakhatási támogatás,valamint a diákhitel törlesztéséhez adott munkáltatói juttatás adómentességének eltörlését- közölte Hegedűs Lorántné Jobbik-alelnök.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »