A FIDE nagy várakozással tekint a budapesti sakkolimpia elé

A FIDE nagy várakozással tekint a budapesti sakkolimpia elé

A sportági világszövetség (FIDE) büszke rá és boldogan fogadja, hogy Magyarország ad otthont idén a 45. sakkolimpiának, tekintettel az ország elképesztő sakkörökségére és a mai sakkvilágban elfoglalt helyére – írta Arkagyij Dvorkovics elnök a FIDE honlapján.

Az év kiemelkedő versenyét köszöntő nagylélegzetű anyagban a FIDE első embere úgy fogalmazott: a szövetség nagy várakozással tekint a budapesti sakkolimpiára, és a szervezőkkel együttműködve arra törekszik, hogy a rendezvényt „emlékezetes és befogadó élménnyé tegyük a résztvevők és a nézők számára, és valóban otthon érezzék magukat Magyarországon”.

Dvorkovics a szeptember 10. és 23. közötti versenyt monumentálisnak, és olyan eseménynek minősítette, amely újabb mérföldkő lesz Magyarország gazdag sakktörténetében.

A sakkolimpia színhelye Magyarország egyik legmodernebb rendezvényközpontja, a BOK Sportcsarnok, amely akár tízezer fő befogadására is alkalmas – olvasható a cikkben, amely kitér rá, hogy a versennyel párhuzamosan Budapest otthont ad majd a megalakulásának századik évfordulóját ünneplő FIDE kongresszusának is.

Hírdetés

Az anyag idézte Polyánszky Zoltánt, a Magyar Sakkszövetség elnökét, aki szerint a sakkban az egyik legjobb dolog az, hogy nemzetközi.

Az olimpia összehoz mindannyiunkat, és ismét megmutatja, hogy a sakk nem csak fekete-fehér. Kormányunk sportstratégiájának köszönhetően Magyarország az elmúlt években számos világesemény professzionális házigazdája lett. Megtiszteltetés, hogy e folyamat részeként sakkolimpiát is rendezhetünk, és mindent megteszünk, hogy valamennyi vendégünk számára emlékezetes legyen”

– hangsúlyozta a magyar szövetség vezetője.

Dvorkovics egyébként 2018 óta vezeti a FIDE-t, a tavalyi tisztújításkor simán megnyerte a választást. 157 szavazatot kapott, míg egyetlen ellenfele, az ukrán nagymester, Andrij Baryspolec mindössze 16-ot. Dvorkovicsot támogatta többek között a korábbi világbajnok indiai Vishwanathan Anand, aki az alelnöke lett.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »