”A fiam vére a te kezeden szárad, Angela Merkel!”

Súlyos szavakat vágtak Angela Merkel fejéhez a berlini terrortámadás első évfordulóján: az egyik áldozat édesanyja őt hibáztatja a fia haláláért. Lukasz Urban volt Anis Amri első áldozata: a lengyel kamionsofőrt szúrta le azért a tunéziai terrorista, hogy járművével a karácsonyi vásár tömegébe hajthasson. A terrortámadás 12 ember halálával járt.

Janina Urban azóta sem tudta megbocsátani a kancellárnak, hogy nyitott ajtós migránspolitikájával olyan veszélyes embereket is tárt karokkal fogadott az országban, mint az Iszlám Államért rajongó Amri Ezért Merkel személyes bocsánatkérését sem volt hajlandó fogadni – írja a Breitbart.

Hírdetés

„Csak azt akarom mondani Merkelnek, hogy a fiam vére az ő kezén szárad!” – üzente az anya. Férje, Henryk tiszteletlennek nevezte a kancellárt, és azt az emlékművet is kritizálta, amelyet az áldozatok emlékére avattak: a támadás helyén a lépcsőfokokba vésték az elhunytak nevét.

A család a kártérítés összegével sem elégedett: Lukasz nagybátyja, Ariel Zurawski, akinek a fuvarozó vállalkozásában az elhunyt is dolgozott, 10 ezer eurót kapott a német kormánytól a támadás után. Most azonban pert indítanak Merkelék ellen, mert szerintük a férfi halála és a kamion megrongálódása miatt tízszer nagyobb összegre lennének jogosultak.

A német kormány rengeteg kritikát kapott, amiért nem deportálták Amrit: a rendőrség is jól ismerte a szélsőséges iszlamista migránst, aki drogdílerként kereste a pénzét.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »