“A fiam vére a te ke­ze­den szá­rad!” – Mer­kelre tá­madt a gyá­szoló anya

Ke­mény kri­ti­kát ka­pott Ang­ela Mer­kel a ber­lini ter­ror­tá­ma­dás első év­for­du­ló­ján: az egyik ál­do­zat édes­anyja őt hi­báz­tatja a fia ha­lá­láért.

Lukasz Urban volt a tunéziai Anis Amri első áldozata: a lengyel kamionsofőrt szúrta le azért a terrorista, hogy járművével a karácsonyi vásár tömegébe hajthasson, halálra gázolva 11 embert.

Janina Urban azóta sem tudta megbocsátani a kancellárnak, hogy nyitott ajtós migránspolitikájával olyan veszélyes elemeket is tárt karokkal fogadott az országban, mint az Iszlám Állam parancsait követő Amri.Ezért Merkel személyes bocsánatkérését sem volt hajlandó fogadni:

„Csak azt akarom elmondani Merkelnek, hogy a fiam vére az ő kezén szárad!”

Hírdetés

– üzente az anya.

Férje, Henryk tiszteletlennek nevezte a kancellárt, és azt az emlékművet is kritizálta, amelyet az áldozatok emlékére avattak: a támadás helyén a járókövekbe vésték az elhunytak nevét.

A család a kártérítés összegével sem elégedett: Lukasz nagybátyja, Ariel Zurawski, akinek a fuvarozó vállalkozásában az elhunyt is dolgozott, 10 ezer eurót kapott a német kormánytól a támadás után. Most azonban pert indítanak Merkelék ellen, mert szerintük a férfi halála és a kamion megrongálódása miatt tízszer nagyobb összegre lennének jogosultak.

A német kormány rengeteg kritikát kapott azért, mert nem deportálták Amrit: a rendőrség is jól ismerte a szélsőséges iszlamista migránst, aki drogdílerként kereste a pénzét.

Breitbart


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »