A fesztiváldíjas Pilátust mutatja be a Duna

A fesztiváldíjas Pilátust mutatja be a Duna

A közmédia a Nemzeti Filmintézettel együttműködésben idén ősszel sikeres magyar produkciókat tűz műsorára vasárnap esténként. Ilyen a Pilátus című filmdráma is, amelyet október 29-én vetít a Duna. A Los Angeles-i Kelet-Európai Fesztiválon és a Milánói Filmfesztiválon is díjat nyert alkotás Dombrovszky Linda rendezésében Szabó Magda azonos című regényéből készült.

Szabó Magda nemzetközileg nagy sikert aratott regénye, a Pilátus, egy örök érvényű történet a generációk közti meg nem értésről. A világszerte leginkább Iza regényeként  ismert, több országban megjelent érzékeny, lírai műből a fiatal rendezőnő, Dombrovszky Linda (A helység kalapácsa rendezője, Béke – A nemzetek felett forgatókönyvírója) készített filmet, Hámori Ildikóval és Györgyi Annával a főszerepben.

A történet szerint az özvegy Anna, férje halála után a fővárosba költözik lányához, Izához. A sikeres és határozott Iza – aki megszokta, hogy ő dönt mindenben – a saját elképzelése szerint rendezi be Anna életét, megfeledkezve arról, hogy anyja mit szeretne. Az író gazdag lélekábrázolását nem volt könnyű filmre vinni, Somogyi György és Szélesi Sándor forgatókönyvíróknak kihívást jelentett, hogyan mutassák be a történetet. Az érzéseket, hangulatokat jól közvetíti a film látványvilága, így követhető maradt a cselekmény.

Hírdetés

A vasárnap esténként bemutatkozó további magyar alkotások:
November 5. Trezor
November 12. Kék róka
November 19. Jutalomjáték
November 26.  Szerdai gyerek
December 3.  Hurok

Magyar sikerfilmek októberben vasárnap esténként a Dunán.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »