A felvidéki magyar, akinek elege van az "állítólag nemzeti" kormányból

A felvidéki magyar, akinek elege van az "állítólag nemzeti" kormányból

Hallgatom a magyarországi, állítólag nemzeti kormány egyik prominensének nyilatkozatát, hogy csalódott, Magyarország kiáll továbbra is, blablabla….! Valóban? Na nekem személy szerint – s tartok tőle, nem vagyok egyedül – belőletek is elegem van, főleg pedig a „magyar-szlovák kapcsolatokban beállt pozitív csend” időszakaiból is!

Kedves szlovák alkotmánybíróság, kedves felvidéki magyarok, kedves magyar kormány!

Őszintén szólva nehéz megszólalni, bármit leírni… Elkeseredettség? Nem ezt vártuk? Nincs is új a nap alatt? Ezt mindenki eldöntheti maga, hiszen már az óvodákban is tudhatják: ez egy ilyen ország! Na de kérem tisztelettel – egyáltalán, ez egy ország?

Hírdetés

Állampolgárság (kettős, vagy mégsem?) kérdésében az elmúlt 3 évben már mindenki, akit érdekelt a téma, vagy akit viszont személyesen is érint – elmondhatta s talán el is mondta a véleményét. Három éve tart a „szlovák szappanopera", a „Kocúrkovo" – hogy irodalmi hasonlattal éljek -, melynek ugyebár a helyszíne maga a viccállam, s annak is az alkotmánybírósága! Három éve politikusok, alkotmány- és egyéb bírák rágják a gumicsontot, mutatják kifelé az izzadtságszagú igyekezetet, miközben ugyanúgy 3 éve mi mindannyian jól tudhatjuk, hogy ebben az összelopott országban nincs és soha nem is volt igazság!

Felvidék Ma

tovább


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »