A félrekommunikált zsidó, a fing a bálteremben – saját párttársa írta a legtalálóbb jellemzést Jakab Péterről

A félrekommunikált zsidó, a fing a bálteremben – saját párttársa írta a legtalálóbb jellemzést Jakab Péterről

"Ez az egész olyan, mint egy hangosan kicsúszott fing a bálteremben. Senki nem meri szóba hozni, de mindenkit zavar" – ezt Bencsik János, a Jobbik újdonsült képviselője írta még 2014-ben arról, hogy a párt Jakab Pétert indította Miskolc polgármesterének, vette észre a Mandiner.

Még 2014 nyarán derült ki, hogy a Jobbik Jakab Pétert, a párt akkori önkormányzati képviselőjét indítja Miskolc polgármesterének az őszi önkormányzati választáson. A bejelentést követően Jakab sajtótájékoztatót is tartott, amin elmondta, "a származás se előnyt, se hátrányt nem fog jelenteni a Jobbik vezette Miskolcon", hozzátette: erre ő maga a garancia, aki történetesen zsidó felmenőkkel is rendelkezik.

Jakab indításáról szinte az egész országos sajtó beszámolt. Érdekesség, hogy nem maradt néma az ügyben a Jobbik mostani újdonsült országgyűlési képviselője, Bencsik János sem. A zsidózásba belebukott Szávay István mandátumát átvevő Bencsik János cikkének címe ez volt:

Jakab Péter, a félrekommunikált zsidó.

Bencsik 2014-ben a Jobbegyenes blogon Havas Jon álnéven írt publicisztikákat. Azt, hogy Havas Jon néven jelentek meg írásai, a jobbikos politikus egy hétfői sajtótájékoztatón a Mandiner kérdésére elismerte.

Hírdetés

Jakab miskolci indulása kapcsán Bencsik Jobbegyenesen megjelent írásában "félrekommunikált zsidónak" nevezte a miskolci politikust, majd hozzátette:

ez az egész olyan, mint egy hangosan kicsúszott fing a bálteremben.

"Senki nem meri szóba hozni, de mindenkit zavar. A jelenlegi, politikailag korrektnek hazudott közbeszédben ugyanis a származás nem lehet érv, miközben az emberek túlnyomó többsége igenis pozitív vagy negatív hozzáállással (nem előítélettel!) viseltetik az őt körülvevő etnikai-társadalmi csoportokkal szemben. És ezt nagyon is helyesen teszi, ez adja ugyanis minden közösség immunitásának, megmaradásának alapját."

Az ellenség felé tett demoralizáló gesztus

Bencsik Jakab indítása kapcsán arról is írt, hogy "a Jobbik radikális táborának szemében ez egy felesleges, demoralizáló gesztus az »ellenség« felé, a párt puhulásának ékes bizonyítéka".

Szánalmas megfelelési kényszer, hiteltelenül megfogalmazva, elhibázott kommunikációval.

Bencsik szerint azt is hiba volt várni Jakab jelölésétől, hogy a Jobbik és a zsidóság kapcsolata ettől javulni fog, szerinte ez "olyan szintű politikai szűklátókörűség, amelyet még a legnagyobb fokú naivitás sem ment fel. Azok a zsidók, akik a Jobbikra eddig veszélyes, antiszemita pártként tekintettek, vélhetően ettől sem fognak megenyhülni, Jakabra ellenben egy kirakatba tolt dísz kóbiként fognak tekinteni".


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »