A Fekete-tenger háborog

A Fekete-tenger háborog

Fekete-tengeri orosz flotta még 2014-ben megoldja széles körű feladatait, elsősorban az Orosz Föderáció és a visszacsatolt Krím biztonságával kapcsolatban, Szevasztopol térségében, melyre egy éles helyzetet szimuláló hadgyakorlat keretében kerül sor.

A hadgyakorlat parancsnoka a Fekete-tengeri Flotta kapitánya, Alexander Chesnokov.

Alexander Chesnokov parancsnok.

A gyakorlaton részt vesz nyolc felszíni egysége – négy hajó és négy támogató hajó, beleértve a rakéta hordozó légpárnás Samum hadihajót, ez utóbbi az első orosz hadihajó, amely látogatást tett a szír partoknál, a Földközi-tengeren, közölte a parancsnok.

A 2014-es nyugati események teszik rá a kalapot a Red Star hadgyakorlattal a harcképesség teljességére.

Ugyanakkor, a flotta egységei részt vettek számos harci képzésen, mely a személyzet teljes harckészültségét szinten tartja.

Ez az év nagyon stresszes volt a krími katonai-politikai helyzet miatt, értve ezt Fekete-tengeri Flottára is, mondta Chesnokov.

Hírdetés

A 2014 évben a flotta felügyelte a Szocsiban megrendezett olimpiai és paralimpiai játékokat. A jövőben felkészült az új feladatok ellátására a Fekete-tengeri Flotta, tovább fejlesztették a korábban elkészített harci képzés terveket. Változások történtek kapcsán is, hogy újabb egységeket kapott a flotta.

Fekete-tengeri Flotta által végzett főbb tevékenységek között volt az az orosz haditengerészeten belüli verseny is, melynek során kitűnő eredményeket értek el rakétahordozó hajókkal, illetve Szevasztopol és Novorossiysk térségében imitált szabotőrök ellen harcoltak víz alatt, és meg is semmisítették őket.
– Melyik harci kiképzés valósult meg először a Fekete-tengeri Flottában?

– Mobil part menti rakétarendszert telepítettek még 2011-ben. 2014-ben végrehajtották az első rakétakísérletet a Krím-félszigeten. Cirkáló rakéta sikeresen elért egy tenger közeli hulladéklerakót, mint szimulált ellenséget Szevasztopoltól délnyugatra. A rakétát 100 kilométer távolságról indították.

A másik feladat az volt, hogy megsemmisítsenek egy szimulált ellenséges hajórajt rakétákkal és Su-24-es harcigépekkel, melyet szintén sikeresen végrehajtottak.

A Fekete-tenger háborog! Hasonló gyakorlatot tartottak a napokban a Földközi-tengeren is.
A hajók nem csak a Fekete-tengeren látnak el szolgálatot, hanem a cirkálórakétákkal felszerelt zászlóshajó, a Moszkva jelenleg Csendes-óceánon,  és a Dél-kínai-tengeren tartózkodik, ahonnan átmegy a Földközi-tengerre.
Útja során folyamatosan gyakorlatozik, tesztelve a lég- és tengeralattjáró-elhárító fegyvereit.

Szerző: Paul Zavoloko

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »