A fekete sereg vezetőjének anyja a bíróságon is bemutatta az eltérő kultúra egyedülálló értékeit

A fekete sereg vezetőjének anyja a bíróságon is bemutatta az eltérő kultúra egyedülálló értékeit

A fekete sereg tagjainak ügyét másodfokon a Debreceni Ítélőtábla tárgyalta 2012 tavaszán. A cigány bűnbanda akkor még szökésben lévő vezetője tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kapott. Balla Lajos bíró indoklásában arra hivatkozott, a banda bűnszervezetként működött, és prostitúcióból, csempészetből, valamint védelmi pénzekből tartotta fenn magát.

Az ítélet szerint Magyar Róbert egy olyan bűnszervezetet hozott létre, amely akár ezer főt is mozgathatott volna. A cigányt felbujtóként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint társtettesként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt mint bűnszervezetben elkövetőt, többszörös visszaesőt ítélték tényleges életfogytiglani fegyházra.

Hírdetés

Magyar Róbertet 2012 nyarán fogták el Spanyolországban. Miután hazahozták, perújítási kérelmet adott be a bíróságra, mondván, ő ártatlan. Azt állította, hogy az ő ügyét azok a rendőrök „fújták fel”, akiket a diszkókirály Vizoviczki László ügyében meggyanúsítottak. Az összeesküvés-elméletét elő is adta a Fővárosi Törvényszéken, ám az nem hatotta meg a bírót, aki elutasította a perújítási kérelmet. Ez ellen Magyar és ügyvédje fellebbezett.

Az ügyet ma tárgyalták Debrecenben. A Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljárt tanácsa ugyancsak elutasította az ismételten előterjesztett bizonyítási indítványokat, és helybenhagyta az első fokon eljárt Fővárosi Törvényszék döntését, így kimondták: a fegyházban hal meg a fekete sereg vezére.

Az ítélethirdetés után Magyar még próbált érvelni, de hiába. Amikor a bíró kimondta, hogy „viszontlátásra, el lehet távozni”, a cigánybűnözőnek a tárgyalóteremben lévő anyja ordítozni kezdett, s vulgáris szavakat használva szidta a bíróságot.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »