A fehérek feldarabolásával küzdenének a koronavírus ellen a kameruni négerek

Ha itt meghal valaki a koronavírus-járvány miatt, feldarabolnak minket

– mondta a 24.hu-nak egy Kamerunban tartózkodó magyar utazó. Tempfli László szerint lehet, hogy túlzónak hangzik a mondat, de úgy érzi, hogy az elmúlt időszakban aggasztóan erősödött a fehérekkel szembeni gyűlölet az afrikai országban, a helyiek között ugyanis sokan a fehéreket okolják a járvány megjelenéséért.

A 25 milliós Kamerunban meg nem túl magas (27) a regisztrált fertőzöttek száma, az első esetet március 6-án jelentették. Akkor egy 58 éves francia férfi tesztje lett pozitív, aki több mint egy héttel korábban érkezett a fővárosba.

Hírdetés

A yaoundéi kormány kedden szigorú óvintézkedéseket jelentett be, lezárta a ország összes szárazföldi és tengeri határát. Törölték az összes polgári repülőjáratot is, ezért a magyar turisták sem tudták elhagyni az országot. Tempfli úgy tudja, rajta és társán kívül még legalább két magyar turista tartózkodik Kamerunban.

Elmondta azt is, hogy az elmúlt napokban egyre gyakoribbá váltak az agresszív utcai beszólások, és pillanatnyilag elég kilátástalan a helyzet. Megpróbáltak kocsival Gabon felé elhagyni az országot, de visszafordították őket a határon. A térségért felelős konzultól, a Nigériában működő Bak Bálinttól számos tanácsot kaptak, de egyelőre csak abban reménykedhetnek, hogy előbb-utóbb felférnek a Franciaország által szervezett mentőakció repülőire. Azonban a mentésre váró francia állampolgárok létszáma kétezer körülire tehető.

(24.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »