"A fehér életek nem számítanak, el kell törölni a fehérséget!" – ez nem gyűlöletbeszéd, hanem cambridge-i professzori címet érő kijelentés

"A fehér életek nem számítanak, el kell törölni a fehérséget!" – ez nem gyűlöletbeszéd, hanem cambridge-i professzori címet érő kijelentés

A Cambridge-i Egyetem támogatja, sőt professzorrá léptette elő azt az oktatójukat, aki azt írta egy Twitter-bejegyzésben, hogy “a fehér életek nem számítanak” – értesülhettünk a Suntól, az Egyesült Királyság második legnagyobb napilapjától, melyet az Alapjogokért Központ szemlézett.

Priyamvada Gopal, a Cambridge-i Egyetem „migrációs hátterű” (most már) professzora a következőket írta a közösségi média bejegyzésben:

“Elmondom újra. A fehér életek nem számítanak.”

Majd hozzátette, hogy

“el kell törölni a fehérséget (=fehéreket)“,

Hírdetés

ami alatt azt érti, hogy “a fehérekhez köthető politikai gyakorlatokat és ideológiákat” kell eltörölni és egy olyan “faji hierarchiát, aminek a fehérek vannak a tetején“.

Bár e szavak szinte sugározzák a liberális szociális érzékenységet és toleranciát, mégis akadtak olyan kőkorszaki gondolkodású emberek, akiket felháborítottak a haladó szavak. Számos negatív hozzászólás érkezett Gopal bejegyzésére, sőt egy petíciót is indítottak, hogy a Cambridge-i Egyetem szüntesse meg a munkaviszonyát a fehérellenes, rasszista kijelentése miatt.

“Egyébként miért kellene eltörölni a fehérséget, mikor nekünk köszönhettek mindent, amitek van. Nélkülünk még mindig fúvócsővel üldöznétek a vadállatokat”

– olvashatjuk feltehetően rendkívül rasszista felhasználó felháborodott kommentjét.

Ha Gopal fehér lenne, akkor egy hasonló petíció és internetes felháborodás után egyértelműen elbocsájtotta volna az egyetem, viszont a hölgy egy „migrációs hátterű” egyetemi dolgozó. Így megnyugtató módon szó sincs elbocsátásról, sőt az egyetem azonnal védelmébe kelt, követelték, hogy mindenki hagyja abba Gopal támadást, annak ellenére, hogy 4000-en írták alá a lemondását követelő petíciót.

Mi több a Cambridge-i Egyetem nem sokkal később egy professzori kinevezéssel jutalmazta az oktató hibátlan liberális értelmiségi gondolatát.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »