A fegyverletétel napján lép le a Tigáz

A Tigáz Zrt. hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatalhoz (MEKH), hogy vonja vissza a Tigáz Zrt. egyetemes gázszolgáltatói engedélyét – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Hozzáteszik, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően a MEKH fogja meghatározni az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók átadását az új szolgáltatónak. Az átadás-átvétel időszaka alatt az egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztók részére a gázszolgáltatás és az ügyfélkiszolgálás minősége folyamatos és zavartalan lesz. A Tigáz ügyfeleinek jelen pillanatban semmi teendőjük nincs a szolgáltatóváltást illetően – áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hírdetés

A Tigáz, Főgáz, GDF Suez és E.On lakossági gázszolgáltató cégei a rezsicsökkentett gázár mellett 2012-ben együttesen 32,49 milliárdos veszteséget hoztak össze, 2013-ban 26,95 milliárd forint volt a mínusz. 2014-ben egyedül a Tigáznak 13,4 milliárdos vesztesége volt a lakossági fogyasztókon – emlékeztet az Index.

A hír annak tükrében még különösebb, hogy éppen hétfőn szivárgott ki, hogy a kormány kapitulációra készül az Európai Unióval szemben viselt rezsiháborúban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »