A Facebook lecsap az antiszemita felhasználókra

A Facebook lecsap az antiszemita felhasználókra

Ismét szigorítja a „gyűlöletbeszéddel” kapcsolatos irányelveit a Facebook, habár ezek kezdettől fogva zéró közeli toleranciát jelentettek a politikailag másként gondolkodókkal szemben.

A bejelentés szerint mostantól (?) fellép a zsidók világuralmát leleplező, a médiára, gazdaságra és kormányra gyakorolt befolyásukról szóló információkkal szemben, nem mintha eddig tolerált volna bármi ilyesmit, csak most le is szövegezték a cenzúra paramétereit.

Hírdetés

Ugyanígy törölni fogja a négereket imitáló fehér emberek arcának befestésére utaló „blackface”-t tartalmazó posztokat is. A keddi bejelentés szerint kilenc hónapon át izzadtak az új szabályokon, és „60 különböző szervezettel, szakértővel konzultáltak”.

A Vox nevű zsidó-liberális lap szerint ez egy „jelentős lépés” a Facebook részéről abba az irányba, hogy ne csak a „nyilvánvalóan kirekesztő” posztokkal, hanem a „rasszizmus rejtettebb formáival” szemben is fellépjenek.

A zsidók felsőbbrendűségét hirdető szervezetek régóta követelik a szigorítást, júliusban többen egyhónapos Facebook-bojkottot hirdettek, amihez több mint ezer hirdető támogatását szerezték meg, ezzel is nyomást gyakorolva az egyébként zsidó tulajdonban lévő cégre. Az antiszemitizmus ellen küzdő ADL üdvözölte a mostani döntést, de bírálta a Facebookot azért, mert az úgynevezett „holokauszttagadás” továbbra sem számít tiltott tevékenységnek.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »