A fácán helyett véletlenül a hajtót lőtte le egy vadász

A fácán helyett véletlenül a hajtót lőtte le egy vadász

A vadászatnak vannak írott és íratlan szabályai, ezeket érdemes maradéktalanul betartani, különben akár tragikus kimenetelű baleset is történhet. Ebben az esetben a hajtó, annak ellenére, hogy négy sörét is eltalálta az arcát, könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet. A szakértők szerint egyértelmű, hogy a vadász hibázott.

Több sörét talált el egy hajtót egy kisdombegyházi vadászaton. A férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a vadász ellen vádemelést javasol a rendőrség – írja a police.hu.

Hírdetés

Négy sörét talált el egy hajtót még tavaly novemberben, egy Kisdombegyház külterületén tartott vadászaton. Az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vadászat előtt tartottak balesetvédelmi oktatást, azon a lövést leadó vadász és a megsérült hajtó is részt vett.

A baleset akkor történt, amikor a vadász egy mögötte felrepülő fácánra adott le lövést. Amikor megfordult, elmondása szerint nem látta, hogy segédje éppen abban az irányban van, amerre ő célzott. A hajtót, aki egy korábban lelőtt fácánért hajolt le, négy sörét találta el, a sörétek az arcába fúródtak. A rendőrség a felelősség kérdésének tisztázása érdekében igazságügyi vadgazdálkodási szakértőt is kirendelt. A szakértői vélemény szerint kizárólag a lövést leadó vadász mulasztott, az ő szabályszegése miatt történt a baleset.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »