A Dunaszerdahelyi járásban tovább csökkent a fertőzöttségi arány

A Dunaszerdahelyi járásban tovább csökkent a fertőzöttségi arány

A hétvégén lezajlott országos antigén tesztelésen alig akadt olyan település a Dunaszerdahelyi járásban, ahol meghaladta volna az 1%-ot a fertőzöttségi arány. Természetesen voltak azért kivételek is.

A Dunaszerdahelyi járás nagyobb városaiban továbbra is működnek a mobil tesztelőhelyek, de a hétvégi országos antigénteszt-szűrés adatai szerint Bősön, Dunaszerdahelyen és Nagymegyeren is 1% alatt volt a pozitív tesztek aránya. Somorján a hétvégén nem végeztek tömeges tesztelést, itt a polgárok igénybe vehetik a város területén működő hat mintavételi pont valamelyikét, amelyek a hét folyamán minden egyes nap fogadják a szűrésre érkezőket.

Hírdetés

A hétvége során öt település nem találkozott pozitív esettel (vasárnapi adatok szerint) – Baka, Felbár, Patonyrét, Sárrét és Vittény (Bellova Ves) –, ám kiugró teljesítményt nyújtott Nemesgomba község, ahol 2,19% volt a pozitivitás aránya.

Vittényen tombolahúzással próbálták feldobni a lakosok hangulatát, a nyerteseket pedig ajándékkal jutalmazták.

1% felett volt a pozitivitás aránya Csallóközkürtön (1,74%), Csallóköznádasdon (1,87%) és Kisudvarnokban (1,17%) is. A polgárok fegyelmezettsége és türelme elengedhetetlen minden egyes tesztelés alkalmával. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »