A donyeckiek nyugat felé tartanak- Megkezdődött Mariupol ostroma

A donyeckiek nyugat felé tartanak- Megkezdődött Mariupol ostroma

A donyecki szakadárok megkezdték a kelet-ukrán Mariupol város ostromát, ahol 7-8000 fő ukrán katona rekedt egy katlanban.

Tegnap  Olekszandr Zaharcsenko DNR (Donyecki Népköztársaság) elnöke nyilatkozott a tűzszünetről :
Részünkről többet nem beszélünk tűzszünetről, láttuk Kijev reakcióit, akik a minszki tűzszüneti egyezmény ellenére folyamatosan támadták a Donyecki Népköztársaságot. Kijev jelenleg összezavarodott, a három irányból történő előrenyomulásunk miatt.

Az ukrán hadsereg visszavonulóban van és soraikban teljes a zűrzavar.
A donyecki elnök szerint hogy az úgynevezett tűzszüneti megállapodás aláírása csak egy taktikai lépés volt Kijev részéről. Időhúzás, mely alatt támadó erőit keletre koncentrálta. Azután Kijev bejelentette a 4. sorozási hullám megkezdését, mely során 50-100.000 sorköteles férfit hívnak be a harcoló alakulatokhoz.

Ezzel az összefüggésben Zaharcsenko közölte, hogy az ukránok ezzel kilőtték második esélyüket, és nem lesz több lehetőségük tűzszüneti tárgyalásra.
A donyecki elnök türelme türelme elfogyott különösen figyelembe véve, hogy az ukrán légierő folyamatosan bombázta városaikat.

Elég volt.

Mariupol bevételéért a harc megkezdődött.

Cassad oroszbarát ezredes arról tudósít, hogy Mariupol keleti részét nehéztüzérség és rakétasorozatvetők lövik.

Hírdetés

A támadás egy napon belül elindul az orosz erők biztosította Donyecki Nemzetközi Repülőtér irányából is, ezáltal felszabadul az út Nyugat-Ukrajna irányába.
Néhány napon belül Ukrajnába érkezik több kiképzőtiszttel Ben Hodges altábornagy,  az amerikai hadsereg  európai erőinek parancsnoka, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ukrán katonákat képezzenek ki a szakadárok ellen.

Mindenesetre egyelőre nem tudni Oroszország stratégiai szándékait.

Az orosz pozíció ebben a helyzetben a Krím-félszigeten tartható.
Krímben és Szevasztopolban stratégiai szempontból fontos haditengerészeti létesítmények vannak
Az oroszok nem akarnak egy hatalmas konfrontációba kerülni a Nyugattal, mely amúgy is gazdasági és erkölcsi zűrzavarban leledzik. e

A Mariupol elleni tüzérségi támadás lehet egy teszt, mellyel az ukrán erők reagálását nézik, ugyanakkor az előjátéka lehet egy óriási katonai támadásnak Ukrajna ellen, mivel Oroszország logisztikailag teljesen készen áll egy nagyobb offenzívára.

A Mariupol elleni katonai akció csak az első lépés, egy szélesebb támadás elindításához

Zaharcsenko szándéka az, hogy megszilárdítsa pozíciójukat az egész donyecki régióban és úgy tűnik, hogy ő képes rá, hacsak az USA katonailag be nem avatkozik.

Fotók: Cassad ezredes

Mike “Mish” Shedlock

magyartudat.com


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »