A donyecki szakadár területen megkezdték az orosz útlevelek kiadását

A Donyecki Népköztársaságban pénteken megkezdték az orosz útlevelek kiadását. A Moszkva-barát donyecki szakadárok belügyminisztériumának pénteki közlése szerint a térség székhelyén, Donyeck városában a helyi bevándorlási hatóság két okmányirodájában kezdték meg az iratok kiadását azoknak, akik korábban könnyített eljárásban jelentkeztek orosz állampolgárságért.

A tárca hozzátette, hogy szintén helyben lehet majd igényelni orosz állampolgárságot is.

A tájékoztatás szerint júliusban a tervek szerint a szeparatista területen fekvő Harcizszk, Enakijevo és Mangus településeken is nyitnak okmányirodákat. A szakadárok hozzátették, hogy a térség ukrán csapatoktól való felszabadításának függvényében további településeken is nyitnak hasonló irodákat.

Hírdetés

Luhanszkban, a szintén csak Moszkva által elismert Luhanszki Népköztársaság székhelyén szintén pénteken nyílt meg orosz útlevelek kiadását intéző iroda.

A TASZSZ orosz hírügynökség felidézte, hogy korábban csak az oroszországi Rosztov megye négy helyszínén lehetett átvenni az ukrán szakadárok területeiről igényelt orosz útleveleket.

Vlagyimir Putyin orosz elnök 2019. április 24-én írt alá rendeletet a könnyített honosítás lehetőségének kiterjesztéséről a luhanszki és donyecki régiók lakosai számára.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »