A DK számára a migráns válság remek alkalom egy kis egyházgyalázásra

A DK számára a migráns válság remek alkalom egy kis egyházgyalázásra

A Demokratikus Koalíció már számtalanszor követelte az „Egyház és az állam szétválasztását”, ami szerintük Magyarországon még nem történt meg. Ennek jegyében 2013 végén még a Vatikáni Szerződés felmondását is követelték.. Ám, ha bele lehet rúgni a keresztényekbe, akkor hirtelen minsjárt lelkes híveivé válnak az egyházak politikai szerepvállalásának. 
 

Hírdetés

 A Demokratikus Koalíció (DK) elvárja a Magyar Katolikus Egyház vezetésétől, hogy emelje fel a szavát „a kormány embertelensége ellen és nyújtson segítséget az elesetteknek: a háborúból menekült családoknak, nőknek és gyermekeknek”. 
 
„A DK várja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia világos állásfoglalását, gyakorlati útmutatását a helyes és helytelen tettek konkrét megnevezésével, valamint egy ökumenikus fellépés kezdeményezését a menekülthelyzetre való tekintettel” – írta Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt elnökségi tagja az MTI-hez eljuttatott közleményben.
 
A DK levélben fordult Erdő Péter bíboroshoz, esztergom-budapesti érsekhez „azt kérdezvén, hogy nem az volna-e az egyház küldetése, hogy a kormány cselekedeteit Jézus mércéjével mérje?” – közölte az ellenzéki politikus.
 
Kerék-Bárczy Szabolcs emlékeztetett: Ferenc pápa már júniusban felszólította azokat, akik lezárják határaikat a menekültek előtt, hogy „kérjék Isten bocsánatát”, valamint folyamatosan a menekültek befogadására és megsegítésére buzdított, ma már erre kérve az európai plébániákat is
 
„A pápa szavai az ezer menekültnek szállást adó bécsi érsektől a kétszáz embert elszállásoló burgenlandi egyházmegyéig követőkre lelt, egyedül hazánk katolikus egyházánál talált süket fülekre” – írta a DK elnökségi tagja.
 
A világ katolikus egyházának feje vasárnap az úrangyala imádság előtt a római Szent Péter téren elmondott beszédében arra szólított fel minden európai plébániát, vallási közösséget, rendházat, hogy fogadjon be egy menekült családot, és bejelentette, hogy ebben példát fog mutatni, élen fog járni az általa vezetett római egyházközség és a két vatikáni plébánia, amelyek már „a következő napokban” megteszik a lépést.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »