A DK-s Varju kiáll a betelepítés mellett – Újpest, gondold át!

A DK-s Varju kiáll a betelepítés mellett – Újpest, gondold át!

Arra kérte az újpesti polgármester a vasárnapi választáson helyben induló képviselő-jelölteket, hogy írásban garantálják a kerület lakóinak, hogy nem támogatják az uniós kötelező kvótákat, és nem akarnak bevándorlókat befogadni. Sajtóhírek szerint több ellenzéki politikus egyelőre nem írta alá a dokumentumot. Köztük a baloldali pártok hivatalos jelöltje, a DK-s Varju László sem.

Ragaszkodunk kultúránkhoz, hagyományainkhoz. Nem akarjuk, hogy elvesszenek azok az értékek, amelyekért megdolgoztunk – írja az újpesti országgyűlési képviselő-jelölteknek szóló levelében a kerület polgármestere. Wintermantel Zsolt úgy folytatja: az újpestiek már több alkalommal nyilvánvalóvá tették, hogy nem akarnak migránsokat befogadni. Ezért arra kérte a választáson induló jelölteket: adjanak írásos garanciát arra, hogy megválasztásuk esetén nem támogatnák a migránsok betelepítését a kerületbe.

Az MSZP volt országgyűlési képviselője, a jelenleg független jelölként induló Horvát Imre aláírta a nyilatkozatot. Varjú László, a DK helyi jelöltje, Gyurcsány Ferenc pártjának alelnöke viszont nem – tudta meg az Origo. A DK-s Varjú László a migrációs válság kezdetén azt mondta: a kerítések nem állítják meg a menekülteket,az okos emberek nehéz helyzetben hidat építenek és nem falakat emelnek. Csaknem három évvel később is azon az állásponton volt, hogy a kerítést sok szempontból felesleges volt megépíteni.

A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc többször is a bevándorlók befogadása mellett érvelt, szerinte velük jól járna Magyarország. Múlt héten pedig arról beszélt, hogy a bevándorlók nagy száma és az általuk elkövetett bűncselekmények, valamint terrortámadások ellenére is szeretné, ha Budapest Párizsra vagy például Bécsre hasonlítana.

Hírdetés

Az LMP sem tekintette valós problémának a menekültválságot. A párt szóvivője Kanász-Nagy Máté nemrég azt mondta: a bevándorlás ügyében a szolidaritást kell szorgalmazni. „Sok más megoldásra is szükség van, amely a biztonságunkat szolgálja és amely az ideérkezőket, legyenek bármilyen országból érkezők, bevándorlók, menekültek, háborús övezetekből érkezők, a velük szembeni szolidaritást és emberséget szintén szolgálni tudja” – fogalmazott a politikus. Kanász-Nagy Máté  szintén nem nyilatkozott arról, hogy elutasítaná -e a migránsok betelepítését.

A Momentum helyi jelöltje sem. A hvg.hu szerint a momentumos Molnár Tibor szerint a levél nem más, mint uszítás a bevándorlás ellen.

hirado.hu

The post A DK-s Varju kiáll a betelepítés mellett – Újpest, gondold át! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »