A DK azt szeretné, ha a határon túli Fidesz-szavazók is fizetnének, amiért a magyar kormány „lopja” az EU-s pénzeket

A DK azt szeretné, ha a határon túli Fidesz-szavazók is fizetnének, amiért a magyar kormány „lopja” az EU-s pénzeket

A Demokratikus KoalĂ­ciĂł egyik EP-kĂŠpviselője, RĂłnai SĂĄndor azt mondja, az lenne a mĂŠltĂĄnyos, ha a hatĂĄron tĂşli Fidesz-szavazĂłk is hozzĂĄjĂĄrulnĂĄnak annak a tĂśbbletkĂśltsĂŠgnek megtĂŠrĂ­tĂŠsĂŠhez, amelyeket MagyarorszĂĄgra szabott ki az UniĂł amiatt, mert a magyar kormĂĄny szabĂĄlytalanul kĂślti el az EU-s pĂŠnzeket – Ă­rja az Index.

A politikus szerint mindazoknak ki kellene venni a rĂŠszĂźket a terhekből – amely minden magyar esetĂŠben 70 ezer forintot jelent (kĂśrĂźlbelĂźl 1050 lejt) -, akik szavazataikkal hozzĂĄsegĂ­tettĂŠk a Fideszt a hatalomban maradĂĄshoz.

Hírdetés

Az EurĂłpai BizottsĂĄg ugyanis akĂĄr tĂśbb mint 700 milliĂĄrd forintos forrĂĄsmegvonĂĄssal bĂźntetheti a magyar kormĂĄnyt, mert az uniĂłs kĂśzbeszerzĂŠsek sorĂĄn kirĂ­vĂłan sok ĂŠs rendszerszintĹą pĂŠnzĂźgyi szabĂĄlytalansĂĄgot talĂĄltak.

Mindez nemrég derült ki az Európai Bizottság regionális ügyekért felelős biztosának a leveléből, amelyet az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának küldött. Ebből kiderül, hogy a magyar kormány lemondott arról, hogy a vitatott forrásfelhasználások esetében egyenként bizonyítsa igazát, inkább egyfajta, 10 százalékos átalánykorrekciót vállalt.

Az uniĂł nem szereti, ha meglopjĂĄk, ĂŠs aki kĂ­sĂŠrletet tesz erre, azt megbĂźntetik” – mondta RĂłnai SĂĄndor. HozzĂĄtette, hogy OrbĂĄn Viktor “lĂŠlegzetelĂĄllĂ­tĂłan nagy bĂźntetĂŠst, 700 milliĂĄrd forintot vĂĄllalt be annak ĂŠrdekĂŠben, hogy a pĂŠnzfolyam ismĂŠt meginduljon MagyarorszĂĄg felĂŠ”. Ez a pĂŠnz pedig RĂłnai szerint azt a cĂŠlt szolgĂĄlja, hogy “OrbĂĄn Viktor haverjai, a NER oligarchĂĄk meggazdagodhassanak ĂŠs szĂŠtlophassĂĄk az uniĂłs pĂŠnzeket”. (index)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »