A diktatúrák után a zsidók is a titkosított üzenetküldők ellen hergelnek

A diktatúrák után a zsidók is a titkosított üzenetküldők ellen hergelnek

Magukat zsidónak valló felhasználókról készítenek adatbázist antiszemita csoportok, akik a titkosított üzenetküldőt, a Telegramot használják tevékenységükhöz – állítja az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (ADL).

Titkosított üzenetek küldésére alkalmas Telegramot szemelték ki antiszemita csoportok, hogy publikus listát készítsenek zsidó felhasználókról – az ADL a Mother Jones című amerikai lap.

A szervezet szerint a „szélsőjobboldali személyek” által írandó listák a közösségi médiában megtalálható profilok alapján bővülnek. Az ismeretlenek állítólag olyan fiókokat keresnek, melynek tulajdonosai vállaltan zsidó származásúak. Az ADL szerint sokan a fiók felületén is jelzik a vallással kapcsolatos nézeteiket, így a szerintük „neonáci csoportoknak” nem kell sokat kutatniuk, a profil alapján pedig az ahhoz tartozó személy nevét sem tart órákig kinyomozni.

Hírdetés

Mivel a Telegramon váltott üzenetek nem jutnak harmadik félhez, a „neonáci csoportok” büntetlenül végezhetik tevékenységüket, kesereg a zsidó szervezet. Az ADL szerint bár erőszakos cselekményre egyik csoport sem szólít fel, a helyzet „aggasztó és veszélyes”. A csatornákat használó személyek kiléte nem ismert, számuk pedig viharos gyorsasággal nő: az egyikben már most 2400-an vannak.

A Mother Jones úgy tudja, a listák is gyorsan telnek, naponta tucatjával adnak hozzá neveket, köztük újságírókét, és politikai szereplőkét, de magánszemélyek is kerültek már fel rá. A listák célját egyelőre nem ismerni, de az ADL szerint nem véletlen, hogy készítőik ezen a platformon gyülekeznek. 

Persze, hogy nem véletlen, hiszen mindent közösségi platformot a zsidók szája íze szerint cenzúráznak.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »