A Digi kiveszi az RTL Klubot az online kínálatából – Meg kéne már teljesen szüntetni ezt a csatornát!

Módosítja a Digi az Általános Szerződési Feltételeit – áll a honlapon hétfőn közzétett dokumentumban. Ennek részeként augusztus 21-én törlik az online csatornalistából az RTL Klubot. Az ÁSZF H melléklete, amelyre a közlemény utal, a cég digitális szolgáltatását jelöli, amelyre külön előfizetni nem lehet, csak a tévéelőfizetők számára érhető el.

A DIGI Online lényege, hogy minden DIGITV/DIGI/DIGI+ televíziós csomaggal és DIGI internetes szolgáltatással rendelkező előfizető a tévéadással egyidőben követheti a TV csatornákat számítógépén, laptopján, okostévéjén, illetve telefonján. Ebből az online, élőben nézhető csatorna-felhozatalból kerül ki majd az RTL Klub augusztus 21-től, míg az RTL-csoport más csatornái (RTL II, Cool TV) továbbra is nézhetők online.

Hírdetés

Az ügyben a Digi és az RTL Klub sajtóosztályát is kerestük.

Frissítés: Az RTL Klub válaszában azt írta, disztribúciós partnerük multiscreen (több, pl. online felületen történő adás) szolgáltatására vonatkozó szerződése lejárt.

„A szolgáltató számára ilyen esetben kötelező az előfizetők tájékoztatása, illetve az általános szerződési feltételek módosítása. Az RTL Magyarország csatornái digitális jogainak (mint pl. a multiscreen) értékesítését a CLT-UFA S.A. végzi az RTL Most keretében, a tárgyalások folyamatban vannak” – közölték.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »