A Die Welt szenzációs bejelentése: az egykori Nyugat-Németország juttatta atomfegyverhez Izraelt

A Die Welt szenzációs bejelentése: az egykori Nyugat-Németország juttatta atomfegyverhez Izraelt

A Die Welt keddi szenzációs leleplezése szerint Nyugat-Németország titokban segítette és támogatta Izraelt a nukleáris fegyverek fejlesztésében a múlt század hatvanas éveiben. A most nyilvánosságra hozott jelentés szerint Konrad Adenauer akkori német kancellár 500 millió dollárt biztosított titokban Izrael nukleáris programjára. Adenauer és az akkori izraeli miniszterelnök, David Ben Gurion 1960. május 14-én állapodott meg a német finanszírozásról a new yorki Waldorf Astoria hotelben.

A jelentés szerint az két miniszterelnök megegyezése idején a volt izraeli elnök, Simon Peresz volt felelős a rezsim nukleáris fegyver projektjéért. Az izraeli Negev-sivatagban lévő laboratóriumokban az amerikai nukleáris tapasztalatokat is felhasználták az atomfegyverek előállítói – állítja a dokumentumok alapján a Die Welt.

Hírdetés

Az izraeli rezsim nyugati szakértők szerint jelenleg 400 nukleáris robbanófejjel rendelkezhet. Izrael elzárkózik attól, hogy lehetővé tegye a nemzetközi ellenőrzést a nukleáris létesítményeben, és csatlakozzon a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozásáról szóló szerződéshez, az úgynevezett atomsorompó-egyezményhez..


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »