A Die Presse a Magyar Nemzet cikkeiről: „Az öreg hölgy állítólagos milliárdjai”

A Die Presse a Magyar Nemzet cikkeiről: „Az öreg hölgy állítólagos milliárdjai”

Röviddel a parlamenti választások előtt újabb állítólagos botrányok és visszaélések sújtják Orbán kormányát. A háttérben a miniszterelnök összeveszése áll egy régi, fontos szövetségesével – írja a Die Presse című osztrák lap, mely a Simicska-Orbán viszony ismertetése után beszámol azokról a korábbi találgatásokról, melyek szerint a vállalkozó az április 8-i választás előtt bedobja-e Orbán elleni „bombáit”, vagy fél-e ezt megtenni az ország legerősebb emberének bosszújától tartva.

A válasz megérkezett: Simicska dobja bombáját – írják, majd a Magyar Nemzet napokban megjelent tényfeltáró cikkeire térnek: „Az egykor kormányhű média, amely még mindig hozzá tartozik, minden nap botrányokkal szolgál – olyan tartalommal, amelyek jól tájékozott forrásokat igényelnek”. A stratégia szerintük mindig ugyanaz: Először szenzációs üzenetet tesz közzé, várva az érintettek véleményét, majd újra lecsap, hogy meghazudtolja a magyarázkodást.

Mindez Semjén miniszterelnök-helyettes svédországi, a Magyar Nemzet által feltárt vadásztúrájával kezdődött – írja az osztrák újság. Vadászat helikopterrel, személyenként több ezer eurós költséggel. Luxus vadászat helikopterrel – Magyarországon, ahol a legtöbb embernek kevés pénzből kell megélnie, ez olyan üzenet, amely aligha segít a kormánynak a választási kampányban. A történet folytatásaként a Magyar Nemzet azt írta, hogy egy magyar üzletember fizette a vadászat költségeit a szervezőknek. Az illető ráadásul egy olyan szálloda tulajdonosa, amely többször kapott kormányzati szerződéseket, és közel kétmillió eurónyi összeget az uniós finanszírozásból.

Hírdetés

Kósa Lajos története viszont „tényleg lélegzetelállító” – írja a Die Presse. A városfejlesztési miniszterről, a Fidesz frakcióvezetőjéről a Magyar Nemzet azt írta, hogy közjegyzői okirat szerint egy idős hölgy 4,3 milliárd euró értékű német örökséget bízott rá kötvények megvásárlására, mert nem bízott a bankokban. Az osztrák lap szerint Kósa olyan állításokkal védte magát, amely inkább a házasságszédelgők áldozataira jellemző, például hogy a hölgy valóban nagyon hitelesnek tűnt, és őt az orránál fogva vezette. Pénzt ugyanakkor soha nem látott. A Magyar Nemzet azt is állította, hogy a hölgy Kósa anyjának is több mint 2,5 millió eurót szeretett volna adni.

A Die Presse beszámolója szerint a kormánypárti média azt hangsúlyozza, hogy a hölgy egy ismert csaló, akit vizsgálnak. A Magyar Nemzet legutóbbi állításai azonban olyan emberekről és vállalatokról is szólnak, amelyekről kimutatták, hogy üzleti kapcsolatot tartanak Kósával és a „csalóval”. Hadházy Ákos ellenzéki politikus (LMP) a Facebookon tette közzé gyanúját, hogy Kósa ügyében „pénzmosási hálózat” alakult ki.

http://mno.hu/

A Die Presse végül azzal zárja cikkeink ismertetését, hogy a „leleplezési tűzijátéknak folytatódnia kell”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »