A devizaügy nem jogi – hanem nemzetbiztonsági kockázatokat jelentő probléma

A devizaügy nem jogi – hanem nemzetbiztonsági kockázatokat jelentő probléma

Bizonyos körök konzerválni kívánják a tíz éve tartó állapotokat, sőt kifejezetten érdekük az állami és jegybanki felelősség tagadása.

1. Devizahitel – fedezeteit – annak kockázatkezelését nem önjelölt “szakújságírók” fogják feltárni és arról objektívan tájékoztatni a lakosságot.

2. A devizahitelesek “mentőmellényt dobtak” a Magyar Államnak és a Magyar Nemzeti Banknak 2008 -ban – mely napjainkig is befolyásolja a pénzügyi stabilitást.

3. A devizahiteles családok – bármilyen jellegű – könnyítésének költsége:

Hírdetés

a). a devizahiteles családok is adófizető állampolgárok.
b). szükségtelen a hitelfelvevő és a nem hitelfelvevő közötti ellentétet szítani, hiszen – a 2008 óta tartó konszolidációs időszakban – a devizahitelesek tartották életben a magyar gazdaságot, ergo az államcsőd kedvezőtlen hatásaitól mentették meg honfitársainkat.
c). a Magyar Állam és az MNB árfolyamnyereségéhez semmi köze a hitelt nem felvevő társadalmi rétegnek, azt a devizahitelesek vérén keresték meg.

4. Az állami mozgástér tágítható – messze az a “bizonyos fal” – csak nem szélhámosokra – bennfentesekre, azokat védő jogászokra kell hallgatni.

5. “A devizaügy nem jogi – hanem nemzetbiztonsági kockázatokat – jelentő probléma”.

6. Azok, akik 2008 február 26. előtti “dátumháborút vívják” nem megoldani, hanem konzerválni kívánják a tíz éve tartó állapotokat, sőt kifejezetten érdekük az állami és jegybanki felelősség tagadása.

Grell Antal
B.É.CS.
UI: Álláspotom szerint a többszörösen térült követelések ügyében – ahol egyértelműen bizonyítható – a kormány mozgástere korlátlan.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »