A Dél Felszabadítása Hadművelet jelszava: ELŐRE A GOLÁN FENNSÍKIG!

A Dél Felszabadítása Hadművelet jelszava: ELŐRE A GOLÁN FENNSÍKIG!

A harcok felerősödtek Daraa tartományban; Szíria honvédelmi minisztere meglátogatta a déli arcvonalat.

Szíriai honvédelmi minisztere, Fahd Dzsasszem Al-Freidzs hadseregtábornok látogatása a fronton

Nem túl sok pihenési lehetőségük volt a Daraa tartomány északi részén harcoló katonáinknak, amikor a Szíriai Arab Légierő bombázásai és a közvetlen összecsapások a Szíriai Arab Hadsereg és a vahabita terrorszervezetek között kevés időt hagytak alvásra a kibontakozó káoszban ezen a mezőgazdasági vidéken.

A Szíriai Arab Hadsereg 7. Gépesített Hadosztálya és 9. Páncélos Hadosztálya együttműködve a Hezbollah önkénteseivel az FSA “1. Dandár” és a Nuszra Front nevű Al-Kaidához kötődő terrorszervezetek jelentős ellenállásába ütköztek Kafr Shamsz településen.

Ma korán reggel a 7. Gépesített Hadosztály vette át a vezető szerepet a Kafr Shamsz településen zajló hadműveletben, megpróbálva a terroristák védelmi vonalának az áttörését; azoban a nehéz terep és az ellenséges fegyveresek heves ellenállása akadályozta az előrehaladást és a nehéz fegyverzet kivonását eredményezte.

Egy összevont támadás következett két órával később, amikor a Hezbollah harcosai megrohamoztak egy kisebb magaslatot, ahol a Szíriai Légierő súlyos csapásai meggyengítették a vahabita megszállók védelmét; így lehetővé tették a Hezbollah számára, hogy tüzelőállásokat foglaljanak észak-nyugatra a dombtól.

Egy katonai forrásunk szerint nincs igazolt veszteség egyik fél részéről sem, de megerősítette, hogy a szembenálló erők közötti összecsapások még tartanak.

Hírdetés

Szíriai honvédelmi minisztere, Fahd Dzsasszem Al-Freidzs hadseregtábornok egy meglepetésszerű látogatást tett a harcoló katonáinknál Daraa tartomány északi részén és Damaszkusz tartomány déli végében. Fénykép készült róla amikor megköszöni a Szíriai Arab Hadsereg katonáinak helytállását és együtt mutatkozik a Haza védőivel ezen az arcvonalon.

Végezetül a Daraa tartományi harcok során likvidát vahabita terroristák felsorolása, akiket a hatóságok azonosítottak (neveik angol átírásban olvashatóak):

Yazen Khaled Al-WadiMideen Hassan Al-‘AssiRabiyya Jamaal Al-‘IssaHassan Habib, Mazen HusseinGhassan Hammoud‘Aamar Ma’zirWasseem SharifQusay Al-JaberIbrahim Al-Hassan Al-ShaqeerMohammad Nihad Al-‘AliMohammad Qassem Al-MohafezhehSa’eed Khayrou Al-SibsibiMohammad Al-NameeriAymen Al-Sa’adMa’an Ahmad Al-YousifMustafa ‘Anas Al-Moqdad

Dair Al-Adasz visszafoglalása után a Szíriai Arab Hadsereg támadó egységei tovább nyomulnak Kafr Shamszba Daraa tartományban.

A vahabita terroristák a Szíriai Arab Hadsereg tüzérségének kemény csapásai alatt vannak pár órára. A szárazföldi erők készülődnek a bevonulásra.

Forrás: a Szíriai Arab Fegyveres Erők Főparancsnokságának sajtószolgálata nyomán az Al-Masdar News internetes arab hírújság (almasdarnews.com)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »