A Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium felvételt hirdet a 2024/25-ös tanévre

A Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium felvételt hirdet a 2024/25-ös tanévre

Felvételt hirdet a Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium a 2024/25-ös tanévre azon egyetemista fiúk számára, akik egyetemi éveiket egy tartalmas, dinamikusan fejlődő, családias közösségben szeretnék eltölteni. A Szakkollégiumba a Debreceni Egyetem bármely nappali tagozatos képzésén részt vevő hallgató jelentkezhet. Jelentkezési határidő: augusztus 2.

A szakkollégium szeretettel várja azon fiatalok jelentkezését, akik elhivatottak egy fiatalos keresztény közösség építésére, valamint a mindennapok során szeretnék megélni keresztény hitüket.

A fiúk számára fenntartott kollégium a hit és a tudomány közös nevezőjeként működik Debrecen városában. Az intézmény éppen ezért szorosan együttműködik a Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészséggel, amelynek feladata, hogy újra és újra megtalálja azokat a mozzanatokat és területeket, ahol be lehet lépni abba a dinamikusan fejlődő valóságba, amely egy fiatal életét jellemzi, Isten jelenlétében.

A szakkollégium Debrecen város legpatinásabb részén található. A Nagyerdő közepén 2013-ban épült villaépület alkalmas otthonként szolgál az egyetemista ifjak számára az itt tartózkodásuk során. A kollégium két, illetve három ágyas szobái, valamint a közösségi terei, kényelmes és nyugodt körülményeket biztosítanak a hatékony tanulásra, pihenésre és kikapcsolódásra.

A felvételi eljárás az alábbiak szerint történik:

– A felvételiző beküldi az elektronikusan kitöltött felvételi jelentkezési lapot, valamint a kötelezően benyújtandó dokumentumokat a [email protected] e-mail-címre.

– A jelentkezést követően a felvételiző válaszüzenetet fog kapni a felvételi bizottságtól, ha a felvételi dokumentáció sikeresen beérkezett! Amennyiben a jelentkező a jelentkezést követő három napon belül nem kap választ, kérik, kollégájukkal vegyék fel a kapcsolatot a +36 30 902 7459-es telefonszámon!

Hírdetés

– A felvételi jelentkezési határidő: 2024. augusztus 2.

– A jelentkezési határidőt követően a felvételi bizottság személyes beszélgetésre hívja a felvételizőt, ahol a jelölt bizonyíthatja rátermettségét és elhivatottságát a szakkollégiumi közösség iránt.

A felvételi jelentkezési lap IDE kattintva érhető el! (Ha a fájl letöltésével problémák adódnának akkor próbálja meg a letöltést egy másik böngészőben, vagy kattintson a linkre jobb gombbal és válassza a „Link mentése másként” opciót)

A kötelezően benyújtott dokumentumok az alábbiak:

Egyetemistáknak (lezárt félévvel rendelkező egyetemi képzésben részt vevő nappali tagozatos hallgató): fényképes Europass-os önéletrajz; lezárt félévek leckekönyv másolata; lelkészi/papi ajánlás; egyéb (nyelvvizsga, tudományos eredmény stb.).

Középiskolásoknak (végzett középiskolás, érettségivel rendelkezik, de még nem kezdte meg egyetemi tanulmányait): fényképes Europass-os önéletrajz; érettségi bizonyítvány; lelkészi/papi ajánlás; egyéb (nyelvvizsga, versenyeredmény stb.).

A felvételi bizottság kéri, hogy a dokumentumokat pdf vagy jpg formátumban küldjék el részükre!

Forrás és fotó: Debreceni Római Katolikus Egyetemi Lelkészség; Debreceni Szent László Katolikus Szakkollégium

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »