A dán szextörvény! Na, AZ a durva!

A dán szextörvény! Na, AZ a durva!

Amíg az Európai Parlament vezetői a mi gyermekvédelmi törvényünkön rugóznak, s gátlástalanul mossák össze minden ostobasággal, addig például a dán vagy a svéd beleegyezési törvény nem haladja meg az ingerküszöbüket. Pedig azok aztán valóban durvák!***

Kezdjük az elejéről! Bizonyára mindenki emlékszik még a 2017-ben megindult „Me Too-mozgalomra”, melynek során egyre többen jelentették fel jelenlegi vagy korábbi szexuális bántalmazójukat, illetve jelentettek fel olyanokat, akikről azt állították, hogy szexuálisan bántalmazta őket. Az Amerikai Egyesült Államokból indult „mozgalom” pillanatok alatt világméretűvé vált, mint minden olyan mozgalom, ami számos visszaélésre adhat okot, hogy aztán teljesen elszabadulva gólemként pusztítson végig a Földön, megannyi ember jóhírét téve tönkre örökre.

Mert természetesen a nagyszámú és valóban borzalmas molesztálási ügyek mellett szép számmal akadt olyan eset is, ahol a cél a másik megsemmisítése volt, az a bizonyos „cancel culture” nevű folyamat, amelynek bevégezte után az illető jószerével munkát se nagyon kaphatott, mindezt pedig úgy, hogy semmi rosszat nem tett, épp csak útjában állt valakinek.

Ez a bizonyos gyilkos divathullám volt a szülőanyja aztán annak a bizonyos dán törvénynek, amely idén lépett életbe.

A január 1-jétől élő dán törvény értelmében automatikusan szexuális erőszaknak minősül a szex, ha nem egyezett bele mindkét fél.

***

Ez persze idáig szép és jó. Hiszen valóban van kapcsolaton belüli nemi erőszak. Ez tény, ez nem képezheti vita tárgyát.

Csakhogy!

A dán törvény szerint a megvádoltnak kell bizonyítania, hogy nem követett el erőszakot!

Nézzünk egy gyakorlati példát!

Mondjuk a 18 éves fiú és a 18 éves lány megismerkednek egy szórakozóhelyen, ahol először iszogatnak, táncolgatnak, majd felmennek a lány lakására. Itt a lány bemutat egy laza sztriptízt, amit a srác videó formájában rögzít is a mobiljával. Aztán végül megtörténik az aktus.

Másnap a srác menne haza, amikor a lány megkérdezi tőle, hogy mikor találkoznak legközelebb? A fiú válasza egyértelmű: soha, ez egy egyéjszakás kaland volt.

Igen ám, de a lány egy kicsit túlgondolta a dolgot. Ő már fehér léckerítéses családi házat, kiskutyát, kiscicát, két kisgyereket képzelt a történetbe. Úgyhogy bosszúból feljelenti a srácot.

A bíróságon aztán szegény gyerek próbálja elmondani, és tanúkkal igazolni, hogy a lány nyomult rá a szórakozóhelyen. Aztán a tárgyaláson levetítik a mobillal felvett sztriptízt.

A bíróság pedig elítéli nemi erőszakért, s ezzel a társadalom számára egy életre megbélyegzi az ifjú embert.

Hogy miért?

Mert maga a beleegyezés sehol sincs sem dokumentálva, sem hangban vagy videón megjelenítve.

Ilyen egyszerű.

(Majdnem olyan egyszerű, mint egyes muszlim országokban, ahol már sms-ben is el lehet válnia a férjnek, ha három – egymást követő – szöveges üzenetben elküldi az asszonynak, hogy “Elválok!”.)

Hírdetés

***

Na, de a dánok se mennek a szomszédba egy kis sütnivalóért! Már legalábbis a tekintetben, hogy ne kerüljenek egy életre közmegvetés tárgyává.

Hogy hogyan oldották meg a gordiuszi problémát? Természetesen a mai kor kínálta lehetőségek kihasználásával: létrehoztak egy olyan telefonos alkalmazást, azaz appot, amelyet a párok feltelepíthetnek mobiljaikra.

Innentől pedig nevetségesen egyszerű a szex:

0: A srác és a lány letöltik és telepítik telefonjaikra az alkalmazást, majd telepítés után szinkronizálják egymás alkalmazásait, azaz megjelölik egymást elképzelhető szexuális partnerként.

1: A srác betölti az alkalmazást, és megnyomja a „szeretkezni akarok veled” gombot.

2: A lány alkalmazása azonnal jelzi a lánynak a beérkezett felkérést.

3: A lány megnyitja az appot, elolvassa a felkérést, majd rányom az alábbi lehetőségek egyikére:

    – Én is szeretkezni akarok veled.

    – Most nem akarok szeretkezni veled.

4: A lány elküldi az üzenetet.

5: A fiú fogadja és elolvassa az üzenetet, majd annak értelmében cselekszik.   

*

A beleegyezést az iConsent applikáció digitális aláírással látja el, majd rögzíti, ami a bíróság előtt is bizonyító erővel rendelkezik. Ennek értelmében 24 órán keresztül legálisan közösülhet a pár.

Igen ám, de a beleegyezést bármelyik pillanatban vissza lehet vonni. Illetve az összekötött appok révén mindkét fél beletekinthet lehetséges partnerük korábbi naplózásaiba, azaz szexuális tevékenységeibe.

***

Ugye, milyen romantikus?

És legalább ennyire kontraproduktív. Jelenleg ugyanis dán kormányzati adatok szerint az országban tavaly 11 400 szexuális erőszak, vagy erőszakos kísérlet történt.

Csakhogy egészen biztosan meg fog ugrani a törvény hatására!

Történetesen ugyanis a svédeknek is van hasonló törvényük, mégpedig 2018 óta. Náluk pedig a törvény elfogadása után a nemi erőszak miatt történt vádemelések száma 75%-kal megugrott.

Az Amnesty International jelentése szerint Dánia a tizenkettedik olyan európai ország, ahol nemi erőszaknak minősül a beleegyezés nélküli szex.

***

Természetesen minden ország minden kormányának meg kell tennie mindent azért, hogy a szexuális erőszakok számát a minimálisra csökkentse, vagy lehetőség szerint megszüntesse azokat.

De cseppet sem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a jövő. Vagy tán nem is ez? Elképzelhető, hogy néhány év múlva ügyvéd által aláírt, közjegyző által hitelesített szerződésben kell rögzíteni minden nemi aktust?

Egy dolog biztos: ha ez az őrület tovább terjed a világon, akkor hamarosan nem a kémprogramok miatt kell aggódnunk, hanem, mondjuk, hogy meg ne hackeljék a beleegyező appunkat!

Mert akkor aztán bárki bármikor kib@szhat velünk!() VBT ()Kiemelt kép: MASHABLE

The post A dán szextörvény! Na, AZ a durva! appeared first on VBT.


Forrás:vbt.pestisracok.hu
Tovább a cikkre »