A Dal Újra szurkolhatunk a háromszéki énekesnőnek (Az elődöntőkkel folytatódik)

A  Dal Újra szurkolhatunk a háromszéki énekesnőnek (Az elődöntőkkel folytatódik)

A negyedik válogató végére kialakult A Dal, 2022 elődöntős mezőnye, s mivel a szakmai zsűri döntése nyomán a Swing á la Django feat. Koszika Utazás című dala is továbbjutó, újabb erdélyi produkciónak örülhetünk, miután az első válogatón a sepsiszentgyörgyi születésű Serei-Pálmai Panna zenekara, a Pankastic is elődöntőbe jutott. A Dal, 2022 első elődöntőjét szombaton rendezik, és ezen máris szurkolhatunk a sepsiszentgyörgyi énekesnőnek és zenekarának.

A négy válogató adásból továbbjutott húsz produkció két műsorban, akusztikus hangszereléssel versenyez a döntő nyolcas mezőnyébe kerülésért. A show-műsorba bejutott negyven előadó közül már csak húsz van versenyben Az Év Dala 2022 címért. A két elődöntőből négy-négy produkció jut a fináléba – közölte az MTVA hétfőn az MTI-vel. A február 26-án 20 óra 35 perctől a Dunán látható első elődöntőben Ekanem (dalának címe: Hideg szél), Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Anya), Nyári Aliz (Félóra nyár), Oláh Ibolya (Nem adom el), Palágyi Ildikó (Pillangó), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), Sándor Szofi (21 gramm), a Sub­tones (Nem segít más), a Third Planet (Táncol a világ), valamint Ya Ou (Zsákutca) lép színpadra. Három közülük a zsűri, egy pedig a közönség szavazataival jut a március 12-i döntőbe.

Hírdetés

Időközben elindult az online Akusztik Dalverseny is, amelyben A Dal, 2022-be bejutott mind a negyven produkció részt vesz és esélyt kap a fődíjra. A feldolgozásokat a mediaklikk.hu oldalról indulva lehet meghallgatni, szavazni szintén az itt található online felületen lehet március 9-én éjfélig, a nyertesről kizárólag a közönség dönt. Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak – a fellépéseket hétfő esténként sugározzák február 21-én, 28-án illetve március 7-én 21 óra 15 perctől. Az Akusztik színpadán kiderül, mit tudnak az előadók elektronikus hangszerek nélkül.

A háromszékiek számára azért is érdekes a vetélkedő, mert az idei versenyen egy sepsiszentgyörgyi származású énekesnőnek, Serei-Pálmai Pannának is szurkolhatunk, aki a Pankastic zenekar lelke, egyedi hangjával, közvetlenségével képes arra, hogy mindig vidám atmoszférát teremtsen. Serei-Pál­mai Panna első saját szerzeményével – Hosszú volt a nyár – vesz részt a versenyben, amelyet Oláh Krisztián zongoristával és zeneszerzővel közösen jegyeznek. A zenekar amúgy már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el, „Django-pop” névre keresztelt stílusuk a boldog békeidők dzsesszes hangzásvilágát elegyíti a modern pop és világzene egyediségével. A dzsesszzenén belül könnyed, dallamos, közérthető muzsikájukat a műfaj kimagasló képviselői szólaltatják meg.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »