„A Dal 2021 legjobb akusztik felvétele” címért versenyez a felvidéki szerzőpáros dala

„A Dal 2021 legjobb akusztik felvétele” címért versenyez a felvidéki szerzőpáros dala

Múlt héten szombaton (február 11-én) lépett színpadra A DAL 2021 hétrészes tehetségkutató műsorban a párkányi Szekér Gergő énekes, színész, zeneszerző. Szekér Gergő már 2019-ben a döntőig jutottꓼ akkor az ötödik helyen végzett. A Dal 2021-es szériájában a Hazatérsz című produkció saját szerzeménye, melynek szövegét közösen írta a nyárasdi származású Varga Viktorral, aki jelenleg a szarvasi Cervinus Teátrum főrendezője.

„A véletlen folytán találkoztunk Gergővel egy másik munka kapcsán, és az is véletlen, hogy beleolvastam a kezdeti szövegfoszlányokba, mely olyan mértékben inspirált, hogy pillanatról pillanatra született meg a dalszövegünk. Benne van a lelkünk, a honvágyunk, a családunk hiánya: minden, ami hiányzik az otthonból. Ugyanakkor beleírtuk dallamba és ritmusba mindazt, amit megtanultunk a nagyvilágtól” – nyilatkozta portálunknak Varga Viktor.

„Az első technikai hiba az volt, hogy nem szólt a mikrofon, ezért leállították a dalt. Ekkor kapott egy új mikrofont és újra kezdte a dalt, de ekkor meg a fülmonitorja nem ment, sem kontroll, sem zene nem volt benne. Kizárólag a teremhangra kellett, hogy énekeljen, amely ugye késik”– magyarázta. Hozzátette: „Aznap már kétszer is hibátlanul elénekelte, sajnos ez élőben nem sikerült, ennek ellenére is azt mondom, Gergő vérprofi volt”. Ezért is tartja óriási lehetőségnek, hogy az újrahangszerelt dallal tovább versenyezhet a Hazatérés A DAL akusztikus versenyén.

Az online akusztikus versenyen a műsor versenyzői akusztikus formában mutatják be dalaikat, melyről hang- és videofelvételek készültek az A38 Hajón. A közönség online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás nyerje A Dal 2021 Akusztik fődíját, koncertlehetőséget a Petőfi Rádió felajánlásában. Az online szavazás nyertes előadóját a dalválasztó televíziós műsor élő döntőjében hirdetik ki.

Hírdetés

Az MTVA és a Duna Média versenyére 412 produkció érkezett. Ebből válogatták ki a műsorsorozatba bekerülő 40 dalt. Felvidékről Phoenix RT feat. Diószegi Kiki – Jelzőfény című dala és Noémo – Hableány, azaz a peredi Takács Noémi előadása is bekerült a legjobb 40 produkció közé. Ez utóbbi a második válogatón is továbbjutott, így bekerült az elődöntőbe.

Január, február és március folyamán összesen hét showműsort adnak le szombatonként a Duna Televízión. A műsorok során a szakmai zsűri, illetve a közönség szavazata dönt arról, hogy melyik dal kapja „Magyarország legjobb dala” címet.

A DAL győztes száma lesz a 2021-es Petőfi Zenei Díj, Az év dala kategória nyertese. A döntőben nemcsak a végső győztes, hanem mind a nyolc finalista részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban. A március 13-i fináléban a zsűri által legjobbnak ítélt, legmagasabb pontszámot kapott négy produkcióra szavazhatnak majd a nézők, az ő szavazataik alapján kerül kihirdetésre a végső győztes. Az év dalának előadója 10 millió forint pénzjutalmat kap. A zsűri pontjai alapján legjobb négy közé kerülő másik három produkció 5-5 millió forinttal gazdagodik. A további négy döntős versenyző 1-1 millió forint díjazásban részesül.

Ez lesz a második alkalom, hogy a győztes nem kapja meg az Eurovíziós Dalfesztiválon való indulás lehetőségét, mivel Magyarország nem nevez indulót a nemzetközi versenyre.

A videó itt tekinthető meg.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »