A DAC nincs otthon Szlovákiában? A szlovák foci nemet mond a sovinizmusra… vagy nem!

A DAC nincs otthon Szlovákiában? A szlovák foci nemet mond a sovinizmusra… vagy nem!

Portálunk is beszámolt róla, hogy a DAC legutóbbi bajnoki meccsén egy-nullás vereséget szenvedett Szereden. A találkozó persze nem emiatt lesz emlékezetes. Egy vitatott szituáció után a hazai játékosok meglökdösték a dunaszerdahelyiek és a magyar válogatott középpályását, Kalmár Zsoltot. 

Önmagában ebben sincs semmi különös. Gyakran előfordul az ilyesmi a focipályákon. A szerediek azt nehezményezték, hogy Kalmár nem rúgta taccsra a labdát miután az egyik hazai játékos megsérült. Erre egyébként semmilyen szabály nem kötelezi a játékosokat, más kérdés, hogy szokásjog alapján Kalmárnak bizony ki kellett volna rúgnia a labdát.

Meg is kapta érte a magáét!

Hírdetés

Előbb Adam Morong, majd az egyébként felvidéki magyar származású Iván Alex ütközte őt le durván, majd mire a válogatott középpályás feltápászkodhatott volna, Miloš Lačnýtól kapott egy nagyot. A játékvezető Morongnak sárgát adott, Lačnýt pedig kiállította. Az ügy itt valószínűleg véget is ért volna, ha másnap, csütörtökön Lačný nem posztol valami egészen elképesztőt az instagramjára. Azt írta:

„A meccs alatt nem ismersz testvért, utána mindenki legjobb barátja vagy. nem értem, hogy egy olyan kvalitású játékos, hazája válogatottja, a ligánk ékessége, mint kalmár, miért nem tudja ezt összekapcsolni az emberiességgel. Tényleg nem értem! Ezért ettem azt, amit abban a pillanatban éreztem, ezért elnézést kérek mindenkitől a klubon belül, hiszen meggyengítettem a csapatunkat a következő meccsünkre. (…)

Ha pedig nem játszik a fairplay szellemében, akkor ezt igen is megérdemelte, mind Kalmár, mind a csapat a vereséget.”

A szabálytalanság itt nézhető meg. Milos Lačnýt három meccsre tiltotta el a szövetség


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »