A DAC egy gólos hátrányban utazik Bukarestbe

A DAC egy gólos hátrányban utazik Bukarestbe

Dunaszerdahelyen 8424 néző előtt játszotta első mérkőzését az Európai Konferencia Liga selejtezőinek 3. fordulójában a DAC a román FCSB ellen. Az emberhátrányba került felvidéki csapat 1:0-ás vereséget szenvedett.

A vendégcsapat tulajdonképpen a Steaua Bukarest utódja. „Az FCSB-re egy komoly múlttal rendelkező, erős csapatként tekintünk, de remélhetőleg a fantasztikus szurkolóink támogatásával mi is megvillantjuk a tudásunkat. Az biztos, hogy az elsőtől az utolsó percig küzdünk majd a sikerért. Összetartást, küzdőszellemet és eltökéltséget kell mutatnunk” – nyilatkozta a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón Adrian Guľa, csapatunk vezetőedzője (a dac1904.sk tájékoztatása szerint).

Az első félidő inkább tapogatózással telt, kapura lőtt lövés nélkül. Azaz, volt egy bődületes kapufa Szánthó részéről. Ezt követően mindkét oldalon volt egy-egy ígéretes szabadrágás. A 33 perben Krstović veszélyeztette a román kaput, négy perccel később Coman próbálkozott, ám ő pontatlanul.

A második félidő elején ismét ígérete szabadrúgáshoz jutott a DAC, de ez is kimaradt. Nagy feszültség jellemezte a találkozót, előbb egy dupla sárgát osztott ki a szlovén játékvezető az 56. percben Kružliaknak, illetve Radunovićnak. A DAC játékosa alig negyed órával később a piros lapot is megkapta. Az emberelőnyt gyorsan kihasználta a román csapat, a megítélt szabadrúgásból Tamm juttatta a hálóba a labdát. A sárga-kékek emberhátrányból is mindent megtett az egyenlítésért, a végén Kalmár Zsolt is betalált, de nem sikerült.

Hírdetés

A két csapat a következő összeállításban játszott a Mol Arénában:

DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Kružliak (K), Risvanis, Ciganiks – Balogh (75. Moumou), Dimun, Káčer – Szánthó (68. Brunetti), Krstović (86. Nicolaescu), Veselovský (86. Kalmár)

FCSB: Tarnovanu – Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunović – Edjouma (76. Sut), Olaru – Miculescu (78. Lixandru), Oc. Popescu, Coman (K) (46. Oaida) – Rusu (64. Stoica)

Jövő héten visszavágó, a Dunaszerdahelyen látottak alapján van esélye a DAC-nak, hogy egy gólos hátrányból fordítson. Győzni kell, nehéz feladat, de nem lehetetlen küldetés. Hajrá!

(O.N., Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »