A cukorbetegség tünetei férfiaknál

A cukorbetegség tünetei férfiaknál

Kutatások szerint a cukorbetegek körülbelül egyharmada nem is gyanakszik a betegségre, amíg igazán komoly nem lesz a baj, mivel egyszerűen nem ismeri fel a tüneteket. Ez különösen a férfiak esetében igaz.

Az alábbi panaszok esetén érdemes orvoshoz fordulni, hiszen könnyen lehet, hogy cukorbetegség áll a háttérben – írja a Házipatika.com.

A magas vércukorszint egyik leggyakoribb tünete. Egy átlagos ember napi 4-7 alkalommal vizel, a folyadékbevitelétől függően. Ha ennél jóval sűrűbben kell mennünk, illetve gyakran ébredünk vizelési ingerre éjszakánként, akkor ez cukorbetegséget is jelezhet.

Hírdetés

Cukorbetegséget jelezhetnek a vizeletvisszatartási nehézségek is. Ilyenkor a magasvércukorszinthatására meggyengülnek a húgyhólyag körüli izmok. Tapasztalhatunk még hirtelen, nagyon sürgető vizelési ingert is, ilyenkor a húgyhólyag funkciói károsodnak.

Kutatások szerint a férfiak, különösen a 45 év alattiak esetében nagyon gyakran lehet a cukorbetegség korai tünete is. Oka, hogy az állandósult magas vércukorszint károsíthatja a péniszben futó ereket és idegeket. Tünet lehet továbbá a retrográd ejakuláció is, amelynek a hátterében szintén idegi károsodás állhat.

Ha szokatlanul fáradtnak, rosszkedvűnek érezzük magunkat minden különösebb ok nélkül, az is jelezheti, hogy vércukorszintünkkel nincs minden rendben. Az energiavesztés, hangulatingadozás oka, hogy nem megfelelő a szervezet inzulinszintje.

Mivel a szervezet a felesleges cukrot vizeletürítéssel távolítja el, a cukorbetegek gyakran érzik extrém módon szomjasnak magukat. Ha látványosan megnő a folyadékigény minden különösebb ok nélkül, akkor a betegség jelenlétére utalhat. Jel lehet még a csillapíthatatlan éhségérzet is, ilyenkor a glükóz nem jut el a sejtekhez, az agy pedig étkezések után nem érzékeli, hogy jóllaktunk. A váratlan, néhány hónap alatt történő súlyvesztés is utalhat cukorbetegségre.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »