A Csóré Szent, Ghandi, felszólítja a zsidókat higgyenek a szeretet erejében

Mahatma Gandhi, 1930

A merénylet áldozatává vált Mahatma Ghandi életében megingathatatlan volt a szeretet erejébe vetett hitében. Megingathatatlan volt abban, hogyha megdobnak kővel adj vissza kenyeret a helytelenül cselekvőnek. Ha százszor is megdob kővel, te százegyedikszer is kínáld meg kenyérrel. A Csóré Szent megvetette az erőszak minden formáját! Vallotta, hogy szeretettel az erőszaktevőt el lehet bizonytalanítani, majd le lehet győzni , vagyis a helyes útra, a szeretet útjára téríteni.

Amint a a holokauszt mértéke ismertté valt, bírálta a zsidókat, amiért ezek menekülni próbáltak, vagy harcolni kezdtek az életükért.

Gandhi azt mondta:
“Hitler megölt öt millió zsidót. Ez korunk legnagyobb bűncselekménye. A zsidók ki kellett volna tegyék magukat a mészáros késének. A sziklákról a tengerbe kellett volna vessék magukat. Ez fel rázta volna a világot, és a német népet. “

Ghandi felszólította a zsidókat, hogy imádkozzanak Hitlerért!!!

1939 júliusában egy levelet irt, amit az indiai kormány nem engedett tovább, erre nagyon jó okuk volt, mert ebben Hitlert, mint “barátom”, szólította meg.

Hírdetés

1940 decemberében, Gandhi újabb levelet írt Hitlernek, amelyben kijelentette:
“Hogy én, mint egy barát szólítalak meg, ez nem puszta formalitás. Nincsenek ellenségeim. Nem kételkedünk a bátorságában, az odaadásában a hazájáért, és nem hisszük, hogy te egy szörnyeteg lennél, amint az ellenfelek állítják. “

A Hitlernek írt levelét így fejezte be: “az Ön őszinte barátja”.

Ghandi, sajnos mindhiába szólította fel a zsidókat a szeretet erejére, az erőszakmentes ellenállásra, mert számtalan felhívásának egyike sem talált a zsidóknál meghallgatásra!!! A szeretet ereje helyett a gyűlölet győzött és hatalmasodott el a világon!!!

Forrás: http://www.pi-news.net/2010/10/gandhi-demaskierung-eines-pazifisten/

Kivonatolta és fordította Transyadmin

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Gondolatok, Valóság, Visszaemlékezés Tagged: a gyűlölet győzött, a szeretet ereje, erőszakmentes ellenállás, Ghandi: A zsidók imádkozzanak Hitlerért!


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »