A csíkszeredai városvezetés a Heinekennel ünnepel

Olvasónk írja:

A hétvégén rendezik a Csíkszeredai Városnapokat, ahol négy napig három színpadon és a felújított köztereken ünnepelhetik a városlakók és a környékbeliek Csíkszereda városként való említésének évfordulóját.

A dolog szépséghibája, hogy a csíkszeredai városvezetés leszerződött egy rendezvényszervező céggel, aki főszponzorként hozta magával a Heinekent. Ez még valahol megmagyarázható lenne, hiszen mondhatják, hogy a Heineken Csíkszeredában üzemeltet gyárat, ott adózik, embereknek ad munkát stb. A baj ott kezdődik, hogy a Heineken kizárólagosságot követelt magának, egyértelműen kérve, hogy a kiváló minősége miatt nagy népszerűségnek örvendő, helyben készülő Igazi Csiki Sör ne legyen jelen a rendezvényen, sőt a közelében sem.

Több lehetőség is adott lett volna arra, hogy a városvezetés ne sértse meg a Heinekkennel kötött szerződést és az Igazi Csiki Sör is jelen legyen – ha távolabb is – az ünnepségeken. Ennek ellenére Antal Attila RMDSZ-es megbízott polgármester beleegyezett a Heineken kérésébe és külön levelezésben megkért minden érintetett, hogy az Igazi Csiki Sörnek ne biztosítson helyet a közelben, ne adjon lehetőséget a megjelenésre. Ez már valószínűleg nincs benne a szerződésben, ezt már Antal Attila lihegi túl – valamiért…

Ugye a helyi városvezetésnek normális esetben eleve kötelessége lenne, hogy a helyi termelőket mindenben támogassa, védje és segítse a piachoz jutásban, mert ezzel az erővel mindig a tőkeerős multik akarata érvényesül.

Azon túl, hogy a Heineken és az Igazi Csiki Sör között folyó háborúban Antal Attila és csapata az erősebbnek vélt, külföldi multi mellé állt, saját városának polgárait is megfosztotta attól, hogy a közelmúltban több díjat is elnyerő Igazi Csiki Sörrel ünnepeljenek.

Ezt persze még megtehetik, ha a közeli boltok polcain megvásárolják, miközben a Heinekent bojkottálják, ezzel is üzenve a multinak és a városvezetőknek is.

Hírdetés

Legyőzte a Heinekent az Igazi Csíki Sör az európai védjegyhivatalnál

A Hargita megyei törvényszékben nem kellett csalódnunk: megtiltotta az Igazi Csíki Sör forgalmazását

Kellemesen csalódtunk: Szijjártó kiállt a Heineken által ellehetetleníteni próbált Igazi Csíki Sör mellett

Elvásik a veres csillag: az Igazi Csíki Sör kapta a Budavári Sörfesztivál nagydíját

Újabb érv az Igazi Csíki Sör mellett: a csíkiakat sem ciuciaknak nevezik

Jogerősen legyőzte az Igazi Csíki Sör a Heinekent – a holland óriás egy uniós sóhivatalnál folytatná hadjáratát

A Heineken szerint nem létezik Székelyföld – a "nem létező" fogyasztók pedig bojkottot hirdettek a vörös csillagos sörgyártó ellen


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »